Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, bir gün önce çıkartılan KHK'de verilen hakların bir gün sonra çıkartılan 666 sayılı KHK ile geri alındığını belirterek, AKP iktidarının 'ben yaptım oldu' mantığı ile hareket ettiğini ifade etti.
Özellikle Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Müdür Yardımcılığı hatta ilçe müdürlüğü gibi kadrolar kaldırıldı. Birçok unvanda çalışanlar araştırmacı yapıldı. Bırakın 2023 yılını bir gün sonrasını göremeyen bir irade ile karşı karşıyayız. Hükümet, 666 Sayılı KHK'yı düzenlerken çalışanların en büyük beklentisi olan ek ödemelerim emekliliğe yansıtılması talebimizi görmezlikten gelerek, bütün çalışanları bir kere daha hayal kırıklığına uğratmıştır diyen Bacıoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek mağduriyetlerin giderilmesini istedi.
Açıklama şu şekilde:

'BEN YAPTIM, OLDU' MANTIĞI
Bilindiği üzere TBMM'de olması gereken yetkiler hükümete devredilmiş ve iktidar aldığı KHK çıkarma yetkisiyle 100'ü aşkın kararname çıkartılmıştır. Yüce Meclise getirilmeden, sendikaların ve sosyal tarafların görüş ve katkısı alınmadan, hatta millet iradesi hiçe sayılarak milletvekillerinden de kaçırılarak ben yaptım oldu mantığı ile yapılan yeni düzenlemelerle, kamu kurumlarında değişiklikler yapıldı. Bazı Bakanlıklarda kadrolar tümüyle kaldırıldı. Yeni atamalar yapıldı. İstenmeyen yöneticiler ile mahkeme kararları ile görevlerine yeniden dönenlerden oldu.
Özellikle Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Müdür Yardımcılığı hatta ilçe müdürlüğü gibi kadrolar kaldırıldı. Birçok unvanda çalışanlar araştırmacı yapıldı. Siyasi iradenin Ben yaptım oldu mantığı öyle boyutlara ulaştı ki; bir gün önce çıkartılan KHK'de verilen haklar, bir gün sonra çıkartılan 666 sayılı KHK ile geri alındı. Bırakın 2023 yılını bir gün sonrasını göremeyen bir irade ile karşı karşıyayız.
666 Sayılı KHK, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi birçok kurumda haksızlık ve adaletsizlikler meydana getirmiştir. Hükümet, 666 Sayılı KHK'yı düzenlerken çalışanların en büyük beklentisi olan ek ödemelerim emekliliğe yansıtılması talebimizi görmezlikten gelerek, bütün çalışanları bir kere daha hayal kırıklığına uğratmıştır.

KAZANIMLARI ALINDI
Memurlara eşit işe eşit ücret verdiğini söyleyen hükümet, üst bürokratların maaşına %30'lara varan zamlar yaparak, bürokratları ihya ederken, ek ödemesi düşük olan diğer çalışanlara göstermelik bir artış sağlamıştır. Başta maliye bakanlığı olmak üzere birçok kamu kurumunda çalışan memur ise hak mahrumiyetine uğramıştır. Bir kısım kazanımları da ellerinden alınmıştır.  Üst grup çalışanları ile diğer çalışanlar arasındaki ücret farkı makası daha da açılmıştır. Bazı kurumlarda kadroya geçemeyen 4/B'lilerle, 4/C statüsünde çalışanlara kadro verilmemiş, hüsrana uğratılmışlardır. Bildiğiniz üzere, 2005 yılında Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve IMF'nin dayatması sonucu yeniden yapılandırılmış, Gelir ve Gider diye ikiye ayrılmıştır.
- Her zaman olduğu gibi sosyal tarafların görüşü alınmadan yapılan bu yapılandırma sonucunda, aynı işi yapan memurlar arasında ücret adaletsizliği yaratılmıştır. Bu adaletsizliğin giderilmesi için yıllarca mücadele eden, her platformda konuyu dile getiren sendikamızın talepleri dikkate alınmamıştır. 666 sayılı KHK ile düzeltilmeyen bu adaletsizlik halen devam etmektedir.
 - Başka bir adaletsizliği de ek ödemeleri eşitlemeye çalışırken İstanbul, Ankara, İzmir'de görev yapan yardımcı hizmetli, memur ve şeflerin ek ödeme oranlarını artırmayarak başka bir hukuksuzluğa daha imza atmışlardır.
-Ayrıca, muhakemat memurlarının vekâlet ücretlerinden almış oldukları ilave ödemeleri de kaldırmışlardır. Kamuda çalışan avukatların ek göstergeleri için herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.
- Kamu düzeninde hiç görülmeyen bir düzenleme ile kontrolörler ve denetim elemanları uzman yapılmıştır. Kontrolörler Maliye Bakanlığı uzmanı, Milli Emlak ve
Muhasebe Denetmenleri Defterdarlık Uzmanı yapılarak statüleri ellerinden alınmıştır.
666 sayılı KHK'nın neresine bakarsanız bakın Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanları mağdur edilmiştir.

'ÖNERİLERE KULAK TIKIYORLAR'
Kamu çalışanlarının temsilcileri olarak bizlerin görüşlerine başvurmamakta direnen hükümet yetkililerine buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Tüm olumsuzlukları gidermek için bir an önce harekete geçin. Tarafların görüş ve önerilerine kulak tıkamaktan vazgeçin. Yeni bir düzenleme ile bu mağduriyetlerini giderin. Maliye'nin temiz ve lekesiz mazisine geri dönün. Saygınlığını, güvenilirliğini yeniden sağlayın.
Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e sesleniyorum; Bütün bu yaşanan olumsuzlukları gidermek için mesai arkadaşlarımıza sahip çıkalım. Mağduriyetlerini ortadan kaldırmak, tüm Maliye çalışanlarını mutlu edecektir.
Ayrıca; Maliye Bakanlığı Merkez ve taşrada yaşanan fazla çalışma ayrımını kaldırarak hakkaniyeti sağlayın. Hizmetliler ve özürlülere yönelik görevde yükselme sınavlarını bir an önce açın. Bütün birimlerde uzmanlık sınavlarını açarak çalışanların beklentilerine cevap verin. Yıllarca çözüm bekleyen servis sorununu bir an önce çözüme kavuşturun.