Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım ile Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Karataş, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ettiler.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuklarımı makam odasında ağırladı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Karadeniz Ereğli'nin yükseköğretimdeki yeri konusunda fikir alışverişinde bulunan Yıldırım ve Karataş, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu hakkında detaylı bilgiler verdiler.
Gerçekleştirilen ziyarette görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli olarak kentimizde yeni bir fakülte daha açılabilmesi yönünde yoğun istekler olduğuna vurgu yaparak, yeni bir fakültenin kurulması kararı verildiği takdirde eğitim binasının tam teşekküllü olarak yapılması noktasında göreve hazır oldukları düşüncesini yineledi. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu taleplerine rağmen ilçeye yeni meslek yüksekokulu açılması yönünde karar aldığını belirten Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her şeye rağmen bu yeni okulun gerekli faydayı sağlaması ve kente çok sayıda öğrencinin gelebilmesi adına üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
Konuşmasında, Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak, yükseköğretim konusunda geleceğe dönük atılımlar yaptıklarını ve yeni imar revizyonunda geniş bir alanın üniversite kampus alanı olarak belirlendiğini kaydeden Başkan Posbıyık sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: Zonguldak geneline bakıldığında, Karadeniz Ereğli'deki yükseköğretim öğrencileri sayısının az olmasından rahatsızlık duyuyoruz. Nüfusumuza paralel olarak kentimizde en az 10 bin dolayında üniversite öğrencisi olmalı kanaatindeyiz. Bu sebeple de yeni bir fakültenin daha ilçemize kazandırılması noktasında ısrarcı olduk. Geleceği gören bir yerel yönetim olarak da, bizden sonra gelecek nesiller için uygun üniversite alanları yaratılması konusunda gerekli olan imar tadilatlarını tamamladık ve hemen herkesin gıpta ile karşıladığı bir düzenleme yaptık. Karadeniz Ereğli gerek sosyal gerekse kültürel yönden çok büyük bir atılım içinde. Bu atılım sürecinde de yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilerimizin büyük öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Yakın geçmişte dile getirdiğimiz vaadlerin bugün de arkasında olduğumuzun bilinmesini isterim. Karadeniz Ereğli'ye yeni bir fakülte daha verildiği takdirde bu fakültenin binasını anahtar teslimi olarak yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Bunun yanı sıra mevcut öğrencilerimizin barınma sorunlarının giderilmesi noktasında da girişimlerimiz devam ediyor. İvedilikle Karadeniz Ereğli'ye yeni öğrenci yurtlarının kazandırılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın gelecekte bu konuda da müspet gelişmeler elde edeceğimize yürekten inanıyorum.
Başkan Posbıyık'a gerçekleştirdikleri ziyarette görüşlerini açıklayan Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım da konuşmasında, bir kültür kenti olarak kabul ettikleri Karadeniz Ereğli'de yükseköğretimi ilgilendiren birçok sorunla karşı karşıya olduklarına vurgu yaptı. Bu sorunların giderilmesi için üniversitenin öncülüğünde yaptıkları çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini kaydeden Yıldırım, yakın gelecekte daha sağlıklı eğitim koşullarının olduğu bir Karadeniz Ereğli'de binlerce öğrenciye ev sahipliği yapacaklarına inandıklarını söyledi. Ereğli Eğitim Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun, bugüne kadar gerçekleştirdikleri eğitim hamleleri ile beklenenden daha fazla bir rağbet gördüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım, Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu'nun açılmasıyla birlikte bu rağbetin daha da yükseleceğini söyledi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yakın geçmişte açılmasına karar verilen Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu'na müdür olarak atanan Yrd. Doç. Dr. İlhan Karataş da konuşmasında, yeni eğitim kurumunun kent için hayırlı olması temennisinde bulundu. Israrla yeni fakülte isteğinde olan Karadeniz Ereğli için bu yeni meslek yüksekokulunun iyi bir şans olduğunu ve bu şansı olumlu değerlendirmek açısından da kent olarak seferber olmak zorunda olduklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Karataş; Ereğli Eğitim Fakültesi ile birlikte Karadeniz Ereğli yükseköğretimde iyi bir ivme yakaladı. Son dönemlerde de elit diyebileceğimiz çok başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Bu öğrencilerimiz fakülteden mezun olduktan sonra da kentimizin önemli kurum ve kuruluşlarında çok iyi yerlerde görev yapmaya başladılar. Fakülte ile yakaladığımız bu başarı ivmesini Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile sürdürdüğümüz gibi yeni meslek yüksekokulu ile de daha yukarılara taşımaya kararlıyız. Bu noktada tüm Karadeniz Ereğli'nin bizlere gereken desteği fazlasıyla vereceğine inanıyorum. Başarılı olacağız ve bu başarıyı hep birlikte yakalayacağız dedi.
Karşılıklı güzel temennilerle sona eren görüşmenin ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.