Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, Zonguldak’ta seyyar tezgahının sürekli zabıtalar tarafından toplandığını söyleyen Gülay-Yaşar Nazlıoğlu çiftinin önceki gün Zonguldak Belediyesi önünde yaptığı eylemle ilgili açıklamalarda bulundu. Seyyar satıcılara çok yer gösterdiklerini, fakat beğenmediklerini, herkese de çarşı içinde yer gösteremeyeceklerini ifade eden Uludüz, şunları söyledi;
“Herkesin bir demokratik hakkı var, basın açıklaması yapabilir. İnsanlar seslerini duyurabilmek için her türlü imkanı kullanabilirler. Bu vatandaşımız da demokratik hakkını kullandı. Ancak bu vatandaşımız belediyeye yaptığı başvuruda Belediye Başkanımız kendisine her türlü konuda yardımcı olabileceğini söyledi. Vatandaşımız gerçekten mağdur olduğunu, çoluk çocuğunun nafakasını çıkarmak istediğini söyledi. Başkanımız da uygun olabilecek yerlere bakacağını ifade etti. Vatandaşımız eski karakol binasının önüne tezgah açtı, Merkez Çarşısı’nın karşısı tam caddenin ortasına denk geliyor. Olacak iş değil. İkincisi Yörük Börekçisi’nin yanı, orada bir sürü dükkanlar var. Haklı olarak esnaf tepki gösterdi. Üçüncü olarak başka bir yer de belediyemizin hemen arkasındaki o dar köprü, orada çok geniş bir şekilde satmaya çalıştı. Onun için de biz müdahale ettik. Bu konuşulan yerler kamuoyunun çok tartıştığı yerler, zaten caddelerin durumuyla ilgili 10 gündür bizim bir uygulamamız var. Biz kendisine yardımcı olmak istediğimizi söyledik.
Çarşamba-Cumartesi günleri Soğuksu Pazaryeri’nde, Salı-Cuma günleri Kozlu pazarında, Perşembe günleri Kilimli pazarında, isterlerse Çaycuma ve Devrek zabıtasıyla da görüşüp oradaki pazarlarda da yer ayarlayabileceğimizi belirttik. Siz de takdir edersiniz ki, yüzlerce dilekçe var. Bardakta mısır satmak isteyenden tutun da, portakal sıkıp satmak isteyen bir sürü insandan talepler var. Ama biz bunların hepsine yer gösteremeyiz ki, zaten bizim dört tane caddemiz var. Bunların dışındaki yerleri gösterdiğimizdeyse kimse kabul etmiyor. Ama bizim de yapacağımız çok fazla bir şey yok. Bırakın bütün bunları Belediye Başkanımız kendisine herhangi bir yerde iş bulmak için çaba sarf ediyor. Ben kendim özel olarak ağabeyimin işyerinde gece bekçiliği işi buldum.
Bunu duyunca bu çift çok sevindi, sonra da işi beğenip gitmediler. Ondan sonra da bu arkadaşlar bu eylemi yaptılar. Biz belediye olarak yapılması gerekenleri her vatandaşımıza yapıyoruz. Dediğim gibi biz onlara çok yer gösterdik, hem Pazar yerinin canlanması açısından böyle düşündük. Takdir edersiniz ki caddede herkese yer gösteremeyiz.”