Terminal projesi imar planına işlendi, Belen Sanayi Sitesi karşısındaki alana yapılacak olan terminal alanının istimlakı yapılacak. Şehir merkezinde bulunan 2. el oto galerileri 1 yıl sonra cadde ve sokakları artık kaplayamayacak. Belediyenin gösterdiği yere hem 2. el oto galerileri hem de gıda toptancıları gitmek zorunda kalacak.

Karadeniz Ereğli'de yıllardır konuşulan ancak çeşitli nedenlerden ötürü gerçekleştirilemeyen ikinci el otoları ile toptancıların bir merkezde toplanması yönünde önemli adım atıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şehir merkezinde bulunan 2. el oto galerileri ve toptancılar ile ilgili belediyenin üzerine düşen sorum luluğu yerine getirdiğini bundan sonraki süreçte 2. el oto galerilerinin ve toptancıların oluşturacağı derneğe görev düştüğüne dikkati çekti.

YERİNİZİ YAPIN
İmar planına işlenen ikinci el arabaları için yerimizi imar planına yerleştirdik. Şuanda görev 2. el araç satışı yapan galerilerin kendi aralarında kurduğu derneğin. Dernek buradaki yeri satın alacak. Ereğli Belediyesinden ruhsatını alıp inşaatını yapacak. 1 Sene sonra şehir içerisindeki galerileri arabaları sokağa, cadde önüne çıkarmama konusunda denetimler gerçekleştirilecek. Şimdiden tavsiyem galeriler gerekli hazırlıklarını yapsınlar, nasıl olsa şehir içerisinde caddeleri kaplıyoruz rahat rahat oturuyoruz diye bir düşünceye de kapılmasınlar.
Bir senelik süre koyduk kesinlikle caddeye araba çıkarmayacağız, kendi yerlerini yapsınlar. Yine ayrıca gıda toptancıları için de imar planına yer koyduk, Belen'den sonraki kısma Toplu Konutun karşısındaki alan için gıda toptancıları birleşsin yönetimlerini kursunlar, yeri alsınlar ve çalışmalarına başlasınlar" dedi.