Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, dün sendika binasında KESK ile birlikte düzenledikleri 1 günlük iş bırakma eylemine Birleşik Kamu-İş, BASK, TEÇ-SEN ve Anadolu Eğitim-Sen'in de katıldığını, kamu çalışanlarının güçlerini birleştirerek tepkilerini alanlara taşıdıklarını söyledi.
Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, konuşmasında şunları söyledi;
"Memurlar, 25 Kasım 2009'da gerçekleştirmeye karar verdiği 1 günlük iş bırakma uyarı grevini sabote etmek, güçsüz bırakmak ve bu greve katılacak memurları '25 Kasım eylemleri hukuksuzdur. Hukuksuz eylemlere katılanlar sonuçlarına katlanır' tehdidine kulak asmadı. Kendilerini 25 Kasım'dan önce yargıç yerine koyan Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ve bazı yetkililer, şapkalarını önlerine koyup bir düşünsünler. Memurlar, artık boş laflara ve vaatlere kapılarını kapattı. Yaşanan bu uzun süreçten sonra memurlar artık çözüm bekliyor, çözüm. 7 yıldır ülkeyi idare edenlere memurlar artık güvenmiyor. İktidarın 7 yıldır memurlara, emeklilere, işçilere, issizlere, dul ve yetimlere verdikleri söz ve vaatleri tutmadığını herkes biliyor. Siyasi irade 7 yıllık süreçte güvenirliğini kaybettiği için memurlar örgütlü güçlerini birleştirerek meydanlara inerek; gelecek için kararlı olduklarını gösterdiler. 25 Kasım 2009 tarihinde memurlardan uyarı alan hükümet; memurların istek ve taleplerine yakın bir gelecekte olumlu cevap vermezse; örgütlü güçler tekrar bir araya gelerek meydanlarda yine hak arayacak olmalarından hiç kimse kuşku duymasın."
"GREVLİ, TOPLU SÖZLEŞMELİ
SENDİKA YASASI İSTİYORUZ"
"İnsanca yaşayacak bir ücrete, adil bir gelir dağılımına, kapsamlı ve adil bir sosyal güvenlik sistemine, ILO normlarında grevli, toplu sözleşmeli, yönetime katılma ve siyaset yapmayı içeren bir sendika yasasına, memurların kaybettiği onur ve saygınlığı... Elde edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.
25 Kasım 2009'da bir günlük iş bırakma uyarı grevine bütün siyasi ve idari baskılara rağmen miting alanına gelen Türkiye Kamu-Sen, KESK, BASK, Birleşik Kamu-İş, TEÇ-SEN ve Anadolu Eğitim-Sen yönetici ve üyelerine, gönlü bizimle beraber olup da siyasi ve idari baskılar nedeniyle alanlara gelemeyen memurlara, greve destek veren kurum ve kuruluşlara, işçi sendikalarına, sivil toplum örgütlerine, siyasi parti, dernek, dernek ve tüm şahıslara bu eylem birlikteliği adına teşekkür ediyorum."