Zonguldak Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Temsilciliğiyle beraber düzenlenen kaynaşma ve dayanışma yemeğinde sorunlar ve çözümleri tartışıldı.

Zonguldak Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Temsilciliğiyle birlikte Öz Halil İbrahim Sofrasında üyelerine kaynaşma ve dayanışma yemeği gerçekleştirdi.
Yemeğe, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türkiye Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Zonguldak Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Temsilcisi Orhan Çetin, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları ve üyeler katıldı.
Yemekte konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, İnşallah tüm sorunların çözüldüğü toplantılarda buluşuruz. Önümüzdeki dönem toplu sözleşme süreci var. Toplu sözleşmenin bizlere memurlara hayırlar getirmesini diliyorum. Bu yapılan kaynaşma ve dayanışma yemeğimizin hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Temsilcisi Orhan Çetin, üniversitelerde çözülmesi gereken sorunlar olduğunu söyledi. Çetin, Yükseköğretim kurumuna bağlı üniversitelerin çözülmesi gereken birçok sorunları bulunmaktadır. Sendikamız olarak sizlerinde desteği ile üstesinden geleceğiz. Her kurumun ek ödeme ve çeşitli ödemeler olmak üzere maddi olarak iyileştirmeler yapılmıştır.
Ama üniversite çalışanları hiçbir ek ödemeden faydalanamamaktadır. Maliye, vilayet, emniyet, köy hizmetleri, belediye memurları çeşitli ödemelerden, ikramiyelerden ve iyileştirmelerden yararlanırken biz üniversite çalışanları bunların hiçbirinden yararlanamıyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak üniversitede çalışan memurlarımızın bir an evvel diğer kurumlara sağlanan imkanlardan üniversite çalışanlarımızın faydalanmasını talep ediyoruz. Bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Okullar açılırken bizde eğitim ve öğretim alanında olduğumuza göre eğitim ödeneği talep etmekteyiz. Şu sıralarda toplu görüşme yerine yeni düzenlemede toplu sözleşme yapacak olmamızdan bu sıraladığımız tüm taleplerin mutlak suretle toplu sözleşmede yer almasını sağlayacağız diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ise Türk Eğitim-Sen bir taraftan ana dilde eğitimi savunan KESK'e karşı, diğer taraftan dini kullanıp her türlü haramı boğazından geçiren Memur-Sen'e karşı mücadele veren tek sendikadır. Tabir yerindeyse Türk Eğitim-Sen sivil 'Kuvva-i Milliye' örgütüdür.
Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen bir taraftan hak hukuk ararken diğer taraftan da milli bir duruş sergileyen bir mücadele zemininin adıdır. Bu kazanımları lider kadrolarıyla bizlere kazandıran Kamu-Sen lider bir örgüttür.
Geçen yıl, ZKÜ'de rakip sendikanın 160'lara çıkmasıyla yetkiyi kaybettik. 'Arkadan yürüyenler lider olamazlar' özdeyişinden hareketle sizlere diyorum ki, yetkiyi alın, yıkın tabuları, teslimiyetçilik bayrağını indirerek yerine özgürlük bayrağını takın şeklinde konuştu.