CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Uğur Mumcu'yu andı. Kartal, Uğur MUMCU, Atatürkçü, laik, antiemperyalist, tam bağımsız demokratik Türkiye' den yana kimliğiyle, terörün, yobazların, hırsızların, çıkarcıların düşmanı, dürüstlüğün, namusun, cesaretin, yiğitliğin simgesi oldu dedi.
Kartal, Yolsuzluklara, kaçakçılığa, çıkar çevrelerine, dinsel inançları siyasete alet edenlere ve teröre karşı, verdiği mücadele ile tanınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur MUMCU, 24 Ocak 1993 günü otomobiline konulan bir bombanın patlaması sonucu öldürüldü.
Uğur MUMCU, Atatürkçü, laik, antiemperyalist, tam bağımsız demokratik Türkiye' den yana kimliğiyle, terörün, yobazların, hırsızların, çıkarcıların düşmanı, dürüstlüğün, namusun, cesaretin, yiğitliğin simgesi oldu.
Uğur MUMCU, siyaset-Tarikat-Mafya arasında oluşturulan üçgenin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu, tüm Türkiye'ye anlatmaya çalıştı. Bu konuda yazdı ve bu konuda mücadele verdi.
Bugün Uğur MUMCU gibi gazeteci, yazar, hukukçu aydınlara ülkemizin çok daha büyük ihtiyacı var. Uğur MUMCU yaşasaydı, güçlü kalemi, engin görüş ve düşünceleriyle toplumu aydınlatır, uğruna canını verdiği bağımsız, laik, demokratik Türkiye mücadelesine büyük katkıları olurdu.
Kutsal inançlarımızı siyasete alet eden din bezirganlarının, çıkarcıların, hırsızların, işbirlikçilerin ipliği daha açık pazara çıkardı. Ülkemizin bugün içinde sürüklendiği durumu yıllarca önce gören Uğur MUMCU'nun bu yurtsever, fedakar, örnek mücadelesi, mücadelemize ışık olmaktadır.
CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak Uğur MUMCU'yu bir kez daha saygıyla anıyoruz. 24 Ocak 2013 Perşembe günü saat: 12.30'da Atatürkçü,bağımsız,laik,demokratik Türkiye'den yana mücadele veren Uğur MUMCU dostlarını tüm CHP 'lileri ve Ereğli halkını Atatürk Anıtı önündeki anma toplantısına ve ayrıca akşam saat: 19.00'da Şİnasibey Toplantı Salonunda Hukukçular Derneği ve Turkuaz THM topluluğunun düzenlediği Şiir ve Müzik dinletisine katılmaya davet ediyoruz dedi.