MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, MHP Alaplı İlçe Teşkilatını ziyaret ederken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teşkilat Binasında bir konuşma yapan Didinmez AK partinin başlatmış olduğu demok ratik açılımı değerlendirdi. Açılımın bir yıkım projesi olduğunu savunan Didinmez "İktidar Partisi mensupları tarafından sözde açılım adı altında başlangıcı itibari ile Kürt açılımı, bilahare demokratik açılım ve sonraki süreç içerinde Milli Birlik projesi ve en sonunda da Milli birlik, beraberlik ve kardeşlik projesi ile uygulanmaya başlanan sözüm ona İktidar partisi ifadesine göre sözde açılım bize göre ise bir yıkım projesi olan bu uygulama ile Ülkemiz ilk önce ayrıştırılarak, sonra çatıştırılarak ve en sonunda da bölünme sonucu ile karşı karşıya kalınacak bir süreci yaşıyoruz" dedi.
Didinmez, ?Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak da dün Merkez Yöne tim Kurulu arkadaşlarla Karabük'ten başlayarak Bartın'da devam eden ve Zon-guldak İl Merkezimizde yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızın yanı sıra İlçemizdeki bir arkadaşımızın düğününe katılarak İlçe teşkilatımızdaki arkadaşlarımızla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Genel Başkanımızın Partililerimize sevgi ve selamlarını da iletmeyi bir vazife olarak görüyorum.  Bugün Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar gerçekten klasik manada değerlendirildiğinde bir an-lam ifade etmeyebilir. Ancak çok yönlü bakıl dığında önü ve arkası değerlendirildiğinde Ülkemiz daha önceki tarihsel süreci içerisinde benzer bir etnik ve tehlikelere rastlanmadığı boyutta büyük bir tehditle karşı karşıyadır. Zaman zaman Ülkemizin sorunları hakkında bir değerlendirmede bulunan vatandaşlarımız ve siyasi kimlik sahibi olan insan lar sorunların sıralamasını 1.2.3 diye ifade edebilmişlerdir. Ama bugün memleketine sevdalı, hassas ve duyarlı olan vatandaşlarımızın ortak sorunların sıralamasında birinci sırada olan en önemli sorun ayrışma, bölünme ve parçalanma tehdidinin varlığıdır. Bu hale bunu getiren şartlar hepimizce malum, bunu hızlandıran hal ise işbaşındaki 7 yıldır Hüküm etme yetkisini vazifesini yerine getiren AK partinin sebep olduğu ay-mazlığı, ihmalkâr tavır ve sonunda herkes görecek net olarak anlayacak ve kendileri de farkına varacak ki kasta varan bu tür davranışların bugün Ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunların ciddiyetini arz ediyor. Tabiî herkesçe malum olan Ağustos ayında Ülke gündemine taşınan İktidar Partisi mensupları tarafından sözde açılım adı altında başlangıcı itibari ile Kürt açılımı, bilahare demokratik açılım ve sonraki süreç içerinde Milli Birlik projesi ve en sonunda da Milli birlik, beraberlik ve kardeşlik projesi ile uygulanmaya başlanan sözüm ona İktidar partisi ifadesine göre sözde açılım bize göre ise bir yıkım projesi olan bu uygulama ile Ülkemiz ilk önce ayrıştırılarak, sonra çatıştırılarak ve en sonunda da bölünme sonucu ile karşı karşıya kalınacak bir süreci yaşıyoruz. AKP'nin sözüm ona bu demokratik bu açılım adı altında gerçek niyetinin ve politikaların ne olduğu bu uygulamalardan cesaret alanların bölücü terör mensuplarının ve siyasal uzantılarının Ülkemizin dört bir yanında sergiledikleri tavrın vahametinin beraber düşündüğümüzde bunda amaçlanın ne olduğunu görebilmek mümkündür.
Birilerinin ifade ettiği gibi bir takım görüş düşünce ve fikir ifadesinin hürriyetinin varlığı yâda farklı kimlik yâda etnik kimliğe dayalı bir takım kültürel taleplerin dillendirilmesi ve karşılanması olarak ifade edilecek.