Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, belediye ekipleri tarafından yıkım kararı uygulanan alanlarla ilgili açıklama yaptı. Balcı, mahkeme kararının yıkım kararının doğru olduğunu ve yıkımın yapılacağının da kendilerine bildirildiği vurguladı.

ÜZEN GERÇEKLER: Mahkeme kararından sonra 15 günlük boşaltma süresini verselerdi de bu şekilde her yeri kırıp dökmeselerdi; şantiyelerde bulunan malzemeler zarar görmeseydi. Kırılan ve zarar gören onca malzeme nerden bakılırsa bakılsın bir milli servet kaybıdır. Şu an bile o işyerlerinde çalışan insanlar ortalara saçılan yıkıntıları ve kırılan malzemeleri toplamakla meşguller. Düşman malına bile bu kadar zarar verilmez !

Kdz. Ereğli Devrek Yol kavşağındaki bazı inşaat malzemesi satıcılarının bulunduğu alanda belediye tarafından yapılan yıkım uygulamaları ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, "11 Ekim 2010 Pazartesi günü, yönetim kurulu başkanı olduğum Balcı Şirketler Grubu'nun şantiyesinin de içinde bulunduğu altı işyerinin, Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ve emniyet müdürlüğüne bağlı memurların gözetiminde yıkılması ile ilgili olarak, bugüne kadar herhangi bir açıklamada bulunmadım. Zira, belediye tarafından alınan bu yıkım kararı ile ilgili olarak duyduğumuz bir rahatsızlık olmadı; ancak, yapılan yıkım uygulamasından üzüntü duyan değerli dostlarımızın da telkinleri, kamuoyunun baskısıyla ve halka sunulan bazı yanlış bilgilerin düzeltilmesi amacıyla açıklama yapmak zorunluluk arz etmiştir" dedi.
Yüksel Balcı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu görüşlerini dile getirdi:

25-30 YILLIK BİNALAR
Yaşanan bu süreç bir yana, 11 Ekim günü gerçekleştirilen bu yıkım sonrasında bazı basın ajansları tarafından hazırlanan haberlerde, yıkılan altı işyerinin  "kaçak" binalar olarak ifade edilmesinin, yanlış bir değerlendirme olduğunu belirtmek isterim. Zira biz, Balcı Şirketler Grubu olarak söz konusu alanda herhangi bir kaçak inşaat yapmadığımız gibi kaçak bir şantiye de kurmadık. Yıllar önce şantiye olarak kullandığımız bu yeri kiraladığımızda da aynı durum zaten söz konusuydu. Bu binalar en az 25-30 yıllık binalardı. Hiçbiri açık saha değildi. Bu altı işyerinin bulunduğu alan çok ortaklı olduğu için yıllardır bu ticarethanelere ruhsat almamız söz konusu olmadı; mevcut mevzuat buna imkan vermedi. Dolayısıyla da kamuoyunda bizim kaçak şantiye kurduğumuz gibi bir ifadenin lanse edilmesi kesinlikle doğru olmamıştır. Ereğli Belediyesi'nin aldığı bu yıkım kararının, ilgili mahkemece onanmasından sonra da, yıkımın yapılacağı da tarafımıza ayrıca bildirilmiştir. Bu bilgi doğrudur. Biz de şantiyemizi aldığımız bu tebligat sonrasında boşaltacak ve zaten şantiyeyi kendimizi yıkacaktık. Ne var ki şantiyemiz ellerimizle yıkmamıza müsaade etmeyerek bir nevi kendi egosunu tatmin etmek istedi. Bu uygulamadan tatmin olabilmişse ne mutlu bize! Ayrıca, şantiyemizin yıkımının, Çayırlı Köyü'nde yapımına devam ettiğimiz İlköğretim Okulu inşaatının yeniden başlamasıyla aynı döneme denk gelmesi de oldukça manidardır.

KIRIP DÖKMESELERDİ
Bununla birlikte, mahkeme kararından sonra 15 günlük boşaltma süresini verselerdi de bu şekilde her yeri kırıp dökmeselerdi; şantiyelerde bulunan malzemeler zarar görmeseydi. Kırılan ve zarar gören onca malzeme nerden bakılırsa bakılsın bir milli servet kaybıdır. Şu an bile o işyerlerinde çalışan insanlar ortalara saçılan yıkıntıları ve kırılan malzemeleri toplamakla meşguller. Düşman malına bile bu kadar zarar verilmez! Bu kentte aynı havayı birlikte soluduğumuz muhterem halkımızın bilmesi gereken; aradan yıllar geçse de dün yaşanmış gibi kolayca hatırlanan ve hatırlandıkça da bu yıkım kararı sonrası beni üzen bazı gerçekler vardır ki, bu satırlar vasıtasıyla da bunları bir kez daha belirtmek isterim.

KAVGAYLA ASLA İŞİM OLMAZ
Bizler, Balcı Şirketler Grubu'nun her şirketi ile zorlu yolculuğumuzda mücadelemize devam ederek, sadece bölgenin değil, ülkemizin sanayisi için önemli atılımlar yapmanın gayreti içinde olurken, ne yazık ki bazı kesimler de bizi, yaratmakla mutlu oldukları kavga ortamlarının içine çekmek için uğraş sarf etmektedirler. Bunu arzu edenler bilmelidirler ki, Yüksel Balcı'nın Ereğli'nin düşürüldüğü bu kavga ortamlarıyla asla işi olmaz; olmadı, olmayacaktır. Yine hatırlanacak olursa ben, 2009 Yerel İdareler Seçimleri döneminde de kavgayla bu şehre hiçbir şey katamayız; lütfen herkes, her kurumla uyum içinde olsun" diye sürekli uyarılarda bulunmuştum.

KATKI VERDİK ÖDÜL ALDIK
O işyerinde, düzenlenen birçok festivalden, belediyenin tüm organizasyonlarına katkılarından dolayı, yine belediye başkanı tarafından verilen onlarca plaket mevcuttur. O işyeri Ereğli Belediyespor'u amatörden profesyonel lige taşıma uğraşında katkısı olmuş, benim de 5 yıl yöneticilik yapmamda emeği olan bir yer… O işyeri, yıllardır belediyeyle ticari irtibatı olan bir yer. Yine o işyeri, defalarca Vergi Dairesi'nden, Ticaret ve Sanayi Odası'ndan vergi sıralaması ödülleri, plaketleri olan bir yer. Hatta bir plaket töreninde de Ereğli'nin En Çok Vergi Veren 5. Şirket Ödülünü de aldım. Devam ediyorum; o işyeri, bugün yapımına devam ettiğim, Ereğli'ye bağlı Çayırlı Köyü'nde yaptırdığımız ve ilçe milli eğitimine armağan edeceğimiz ilköğretim okulunun inşasına katkıları olan bir yer.

DEVAM EDECEK GÜÇTEYİZ
Bunu belirtmek istemezdim; ancak, o işyeri, Ereğli'den iyi okulları kazanmış ama ekonomik durumu müsait olmayan onlarca öğrenciye halen burs vermeye devam eden bir yer. Ve Allah'a şükürler olsun ki, bunların hepsini yapmayı sürdürmeye, diğer şirketlerimizle, çalışanlarımızla, grubumuzla devam edecek güç ve durumdayız. Bu gerçekler hala karşımızdayken, uygulanan yıkım kararı sonrasında beni en çok sevindiren nokta da çok sayıda dostumuzun beni bizzat arayıp ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sunmaları ve nasıl yardım edebileceklerini sormalarıdır.

HALK DEĞERLENDİRSİN
Bu bilgiler ve düşünceler ışığında, yaptıkları ve dile getirdiği söylemleriyle binlerce insanın sevgisi ve güvenini kazanmış biri olarak, kamuoyunun en doğru ve sağlıklı değerlendirmeyi yapacağına olan inancımla, değerli halkımızı sevgi ve saygılarımla selamlarım"