Devrek Belediyesi'nin düzenlediği 24. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali kapsamında verilen "Veysel Atasoy Yılın Enleri" ödülleri sahiplerini buldu.
Merhum bakanlardan Veysel Atasoy anısına verilen ödüller için düzenlenen tören, Devrek Belediye Sineması'nda yapıldı.
Devrek Belediyesi'nce yaptırılan anket sonucu dizi oyuncusu Aslı Omağ, "Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu", Deniz Oral, "Yılın En İyi Komedi Erkek Oyuncusu", Murat Daltaban, "Yılın En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncusu", Miraç Eronat "Yılın En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu" ödülünü aldı. Yönetmen Veli Kuzlu, "Devrek Onur Ödülü"ne, yönetmen Esin Yağmurdereli de "Yılın En İyi Drama Yönetmeni Ödülü"ne layık görüldü.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, törende yaptığı konuşmada, festivalin temelini merhum bakanlardan Veysel Atasoy'un attığını belirterek, verdikleri ödüllerle anısını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.
Atasoy'un adına "Yılın Enleri" ödülünü vermekten gurur duyduklarını belirten Ulupınar, "Sanatçılarımıza sahip çıkmalıyız, onlara gereken destek ve ilgiyi vermeliyiz. Bu festivalimizle aynı zamanda sanatçı-sanatsever ve halk bütünleşmesini sağlama adına yola çıktık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Devrekli hemşerimiz Milletvekili ve Bakanımız merhum Dr.Veysel Atasoy, Devrek'e, bölgemize ve Türkiye'ye birçok güzel hizmetler, eserlere imza attı. Bundan gurur duyuyor, rahmetle anıyorum. Onun çizgisinden ayrılmayacağım. Siyasette halkımın için elimden gelen hizmetleri yapacağım" dedi.
Ulupınar, ödül kazanan sanatçılara birer adet Devrek Bastonu ve teşekkür belgesi verdi.