Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Dağlıca Köyü’ne giderek köyde yapılan parke çalışmalarını yerinde inceledi, muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Göreve geldiği günden buyana özellikle kırsal kesimde adım atmadık nokta bırakmayan daire müdürleri ile hemen hemen her hafta bir program hazırlayan Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay geçtiğimiz günde Dağlıca Köyü’ne gitti. Beraberinde Kdz.Ereğli İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit ile Dağlıca Köyü’nde yapılan parke çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Çay’a vatandaşın sıkıntısının çözümü için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.
DEVLET-MİLLET İŞBİRLİĞİ
Muhtarlığına Köylerin Alt Yapılarını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında 2 bin 500 metrekare parke taşı 400 ton parke altı malzeme ve 400 torba çimento Dağlıca Köyü muhtarlığına teslim edilirken, alınan malzemelerin tamamı kullanılarak 2 bin 500 m2 parke yol yapıldığını belirten Kaymakam İbrahim Çay, “Devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birini burada görebiliriz. Vatandaşımızın ayağını çamurdan kesmek istiyoruz. Köyümüzdeki bütün hanımlarımız beyefendiler sabahın erken saatlerinden geç saatlerine kadar bedenen çalışıp iş yapıyorlar devletin vermiş olduğu parke taşını çok güzel bir işçilikle yapıyorlar. Biz köylerimizdeki bu çalışmaları görmekten mutluluk duyuyoruz. Ben başta emeği geçen Valimiz, Milletvekilleri, İl Genel Meclis Üyelerine, köy muhtarlarına ve duyarlı vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
ÇÖZÜMLER ALINIYOR
Köy Muhtarı Salim Dönmez’de yaptığı konuşmasında, “Gerçektende yapılan desteklere ve sağlanan imkanlara teşekkür ediyoruz. Kaymakamımız buraya kadar geldi ve çalışmaları yerinde inceledi. Birlik içerisinde sıkıntıların çözümünü sağlıyoruz” sözleri ile düşüncelerini açıkladı.
KAYMAKAMA TEŞEKKÜR
Yapılan çalışmalar sırasında bayanların da ön saflarda yeraldığı gözlenirken gazetecilere açıklamada bulunan vatandaşlar, “Yıllardır yaşanan yol problemimiz nihayet çözüme kavuşuyor bu yüzden köylü halkı da gecesini gündüzüne katarak biran önce rahata ulaşmak istiyor.
Eskiden yağışlı havalarda çocuklarımızı çamurun içinden gidip geliyorlardı çok şükür şimdi rahat düzgün bir yolda gidip gelecekler. Yine kaymakamımızı burada bizimle birlikte olduğunu görmek bizlere ayrı bir güç veriyor.
Devletin varlığını hissetmek kadar güzel bir şey yok. Kaymakamımıza teşekkürü bir borç biliyoruz” dediler.