Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen'in 4'üncü Olağan Genel Kurulu,  Telekom İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.
Tek listeyle gidilen kongreye; Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar ve konfederasyona bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.
Mevcut Başkan Necmettin Bebek'in tek aday olduğu kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Salih Alemdar, divan başkanlığına seçilmesinin ardından yaptığı konuşmasında, sendikanın kurulduğu 1992 yılından bugüne kadar büyük bir emek mücadelesi verdiklerini belirtti. Alemdar, 1982 Anayasası gereği sendika kurmanın yasak olduğu dönemde, eski Başbakan İsmet İnönü'nün desteğiyle bu sorunu aştıklarını söyledi.
Ardından kürsüye çıkan Türk Haber-Sen Şube Başkan Adayı Necmettin Bebek şunları kaydetti:
"ÇALIŞANLARIMIZI
MAHCUP ETMEDİK"
"1992 yılından bu yana kamu çalışanlarının hakkını ve hukukunu aramak için büyük bir mücadele sürdürüyoruz. Ne kadar ağır bir yükü omuzladığımız, ne kadar büyük bir vebalin ve sorumluluğun altında olduğumuzun bilincindeyiz. Türk Haber Sen olarak bu mücadeleyi çok önemsiyoruz. Çünkü insanlara hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak görüyoruz. Sendikamız ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünden taviz vermeden, çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu arama mücadelesi verilmektedir. Sendikamız çalışanlarımızın inancına, siyasi düşüncesine, meşrebine bakmadan, yani hiçbir ayrım yapmadan tamamını kucaklamaktadır. Bundan dolayı da dokuz yıldır çalışanlarımızın büyük teveccühünü kazanmış ve hizmet kolumuzda bütün sendikaların toplamının iki katı ile yetkili sendika olmuştur. Çalışanlarımızın bize olan güvenlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onları bugüne kadar hiç mahcup etmedik ve etmeyeceğiz."
"KAMU-SEN'İN DİK
DURUŞU SAYESİNDE"
"Sendikamız bu yıl dokuzuncu defa toplu görüşmelere oturdu. Bizlere genel merkezimizin vermiş olduğu bilgiye göre görüşmeler çok çetin geçmiştir. Kamu işveren kurulu görüşmelerin son oturumunda sunmuş olduğu öneri Türkiye Kamu-Sen tarafından taban aylığına istediği talep kabul edilmediği için imzalanmamış, hükümetin talebi Memur-Sen tarafından kabul edilmiştir. Türkiye Kamu-Sen görüşmeleri Uzlaştırma Kurulu'na götürmüş ve haklılığı uzlaştırma kurulu tarafından da onaylanmıştır. Uzlaştırma kurulu Türkiye Kamu-Sen'in taban aylığına istediği 30+30 TL'yi, 2011 yılının birinci altı ayı için 16 TL ikinci altı ayı için ise 22 TL olarak belirlemiştir. Hükümetin sunduğu son öneri Türkiye Kamu-Sen'in dik duruşu ve mücadelesi sonucu elde edilmiştir. Türkiye Kamu Sen sadece taban aylığına istediği rakamlar kabul edilmediği için tutanağa imza koymamıştır. Türkiye Kamu Sen'in son teklifi ve hükümetin kabul ettiği oranlar şu şekilde olmuştur. Türkiye Kamu-Sen'in yüzde 5+5 zam talebi 4+4 olarak kabul edilmiştir.
118 TL olan ek ödeme talebimiz de 80 TL olarak kabul görmüştür. Ayrıca görüşmelerde sözleşmeli personele 25 yıldır verilmeyen ve 8 yıldır toplu görüşmelerde sürekli gündeme getirdiğimiz aile yardımı bu dönemde eş için 20+20 TL olarak uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Kamu-Sen'in 2005 yılı toplu görüşmelerinde 5 TL olarak aldığı ve 2007 yılında 10 TL 'ye yükselttiği ve KESK'in çabaları ile CHP'nin Anayasa mahkemesinde iptal ettirdiği toplu görüşme primi de Türkiye Kamu-Sen'in talebi üzerine 2011 yılının Ocak ayından geçerli olmak üzere 15 TL üçer aylık olarak yani her üç ayda bir 45 TL olarak kazanım elde etmiştir. Görüşmelerde geçen yıldan itibaren uygulamaya konulan enflasyon farkı bu yılda verilecek. Şu anda en az 158 TL ek ödeme alan PTT çalışanları yılbaşından geçerli 80 TL'de ilave edilerek 238 TL ek ödeme alacaklar. Ayrıca sözleşmeli personel bugün memurların almış olduğu 89 TL eş yardımının üzerine 20 TL ilave ederek, Ocak ayında 110 TL eş yardımı alacaktır. Bu yardım temmuz ayında 130 TL olacaktır."
"KUTSAL MÜCADELEMİZ
DEVAM EDECEK"
"Görüşmelerde diğer sendikalarda Türkiye Kamu-Sen'in tutumunu ve duruşunu desteklemiş olsalardı büyük önem verdiğimiz taban aylığına artış talebimiz kabul edilecekti. Ancak, Memur-Sen'in taleplerini aşağıda tutması, hükümetle yapmış olduğu gizli görüşmeler masada elimizi zayıflatmış referandumu memurların lehine çevirmeyi başaramamış ve daha fazla kazanım elde etmemiz engellemiştir. Türkiye Kamu-Sen, hükümetin ve Memur-Sen'in görüşmeler referandum sonrasına kalsın toplu sözleşme yapalım oyununu bozmuş ve görüşmelerin zamanında yapılması sağlanmıştır. Elde edilen kazanından yeterli bulmuyoruz. Bundan sonra da insanca yaşayacağımız bir ücreti elde edinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi çok zor şartlar altında hak arama mücadelesi veriyoruz. Bütün baskılara, tehditlere, sürgünlere, kayırmalara, olmayacak vaatlere rağmen, Türk Haber-Sen 9 yıldır dimdik ayaktadır ve yetkilidir. Bütün bunlar olacak, ancak çalışanlarımız kimin çıkar ve menfaat için, birilerine taşeronluk yapmak için sendikacılık yaptığını görüyor ve biliyor. Kim ne yaparsa yapsın siz değerli çalışanlarımızın desteği ile kutsal mücadelemiz devam edecektir."
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Mevcut delegelerin tümünün oyunu alan Necmettin Bebek, yeniden sendika başkanı seçildi. Seçimler sonucunda Türk Haber-Sen Zonguldak Şubesi'nin yönetimi şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu: Necmettin Bebek, İlyas Kalaycı, Haydar As, Bilal Yılmaz, Ramazan Duduoğlu, Muhsin Çelen, Mahmut Akın.
Disiplin Kurulu: Naim Emanet, Necla Aygün, Cengiz Akgün. Denetleme Kurulu: Ramazan Ayan, Şenol Ulusoy, Tuncay Küpeli. Üst Kurulu Delegeleri: Necmettin Bebek, İlyas Kalaycı, N.Akif Demirci, Muhsin Çelen, Mustafa Uludağ.