Kandilli yolunun tamamlanabilmesi için son dönemde gösterilen hassasiyet belde halkının tepkisini dindirmeye yetmiyor. Balı Mahallesi sakinleri de yetkilileri mahalleye davet ederek, “Ana yol güzergahına bir gelsinler ve dev çukurları bir görsünler” çağrısında bulundular.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz.Ereğli İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit ve Özel İdare Şantiye Şefi Kaan Güçer geçtiğimiz günlerde Kandilli-Kdz.Ereğli arasında yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde incelemiş, yol güzergahının bitirilmesi için gayretli çalışma yapıldığı ifade edilmişti. Bu incelemeden son derece memnun olduklarını belirten belde sakinleri devletin bu ayıbı biran önce temizlemesi gerektiğini belirttiler. Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan vatandaşlar, “Yıllardır bekleyen, bitirilemeyen yol güzergahının tamamlanabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapmaya başladığını görüyoruz. Ama bunu bir kez daha ısrarla vurguluyoruz ki canları istesinler bu yolu 2 ayda tamamlar asfaltını döküp hizmete sokarlar. Günümüz teknolojisinde dağları otobanlara bağladıklarına hiç olmayacak yerlere viyadük yaptıklarına göre bu sorunun da üstesinden rahatlıkla gelinebilir. Burası için yetkililer yıllarda söz verdiler, söz vermek başka bir şeye benzemez. Kdz.Ereğli Kaymakamımız konu ile yakınen ilgileniyor kendisine şükranlarımızı sunuyoruz, inşallah hayır duası almak isteyenler bu işi biran önce tamamlarlar da yılların ayıbını temizlerler” sözleri ile konuştular.

BALI MAHALLESİ YOLU ÇİLE OLDU!..
Yine Kdz.Ereğli-Kandilli yol güzergahı arasında bulunan Balı Mahallesinin yolları da adeta köstebek yuvasına döndü. Kdz.Ereğli Belediyesi yetkililerinin bu yol güzergahına biran önce gelip oluşan dev çukurları görmesini isteyen duyarlı vatandaşlar, “Bir şey söylemiyoruz sadece gelip bu yol güzergahının halini bir görsünler. Bu oluşan dev çukurlarda balık bile tutulur. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz” sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.