Eğitim İş Kdz. Ereğli Temsilcisi Eğitim Sekreteri Yener Çetin, gerçekleştirilen 2012 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavını eleştirerek, Yine sınav yine skandal' dedi.
Çetin, AKP iktidarı döneminde yapılan bütün sınavlara şaibe karıştırılmış, 2012 KPSS sınavından sonra da sorular sızdırıldı iddiası ortalıkta dolaşmaya başlamıştır. Bunun en önemli zararı, devlete güvenerek büyük umutlarla sınava giren gençlerimize dokunmaktadır. Başka bir deyimle gençlerimizin umut ve gelecekleri cemaat ve tarikatlara peşkeş çekilmektedir diye başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
2012 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk günkü iki oturumu yaklaşık 1 milyon memur adayının katılımıyla gerçekleştirildi.
Yetkililer, her sınavda olduğu gibi bu sınavda da her şeyi yine ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır. Ne yazık ki AKP iktidarı döneminde yapılan bütün sınavlara şaibe karıştırılmış, 2012 KPSS sınavından sonra da sorular sızdırıldı iddiası ortalıkta dolaşmaya başlamıştır.
Bunun en önemli zararı, devlete güvenerek büyük umutlarla sınava giren gençlerimize dokunmaktadır. Başka bir deyimle gençlerimizin umut ve gelecekleri cemaat ve tarikatlara peşkeş çekilmektedir.
Görülen odur ki, sınavlara karşı artık kamuoyunda büyük bir güvensizlik oluşmuştur. Daha önceki sınavlarda yapılan yolsuzluklara karşı ciddi önlemlerin alınmaması, hatta iddialara adı karışanların bizzat iktidar tarafından korunması bu durumda önemli bir rol oynamıştır.
Ancak soruların sızdırılmasını engelleyemeyenler, sınavdan önce gereksiz yoğun güvenlik önlemleriyle sınava katılanlara birçok eziyet yaşatmışlardır.       
Bunun temel sorumlusu iş başına getirilen liyakatsiz ve yeteneksiz yöneticiler ve onları işbaşına getiren AKP iktidarıdır. Göreve geldiği günden bu yana sürekli skandallarla gündemde olan ÖSYM Başkanı Ali Demir, bir kez daha kurumun güvenirliğine gölge düşürmüş, gençlerimizin geleceğinin yok sayılmasına neden olmuştur. Kendisini bir an önce istifa etmeye davet ediyor, KPSS'deki kopya ve benzeri iddiaların araştırılmasını, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. 
Eğitim-iş olarak konuyu titizlikle takip edeceğimizi ve gerekirse yasal yollara başvuracağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.