Çaycuma Havaalanından yurt içi seferlerinin iptal edilmesini Vali Erdal Ata, THY, Borajet-Anadolujet adına uçuşlar yaptı. THY'nin düşüncesi buradan vatandaşları İstanbul'a getirmek, oradan da Türkiye'nin neresine istiyorsa oraya bir saat içerisinde aktarmalı olarak taşımaktı. Ama bu konuda yeteri kadar ilgi görmedi. Öyle olunca da uçuşlar iptal edildi sözlerle değerlendirdi.

Vali Ata, Zonguldak-Ereğli karayolunun yapım çalışmalarında denize hafriyat dökülerek oluşturulan kirliliği ise, Karayolları nereye gösterirse yüklenici firma gider oraya döker. Orası ilk başlandığı zaman denize malzeme ulaşmıyordu. Ama son durumda denize ulaştığı belirtildi dedi.

Zonguldak Havaalanı'nda yurt içi seferlerinin iptal olması ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Erdal Ata, Çaycuma Havaalanı için iş adamlarını bir araya getirelim de işe yarayacaksa bir defa değil ben on defa bir araya getireyim. Geçen sene yurt içi uçuşlar başladığı zamanda basında yer aldı. Zonguldak olarak böyle bir imkan ilimize sağlandı. Ama maalesef halkımızdan yeteri kadar ilgi görmedi.

THY'NİN ÇALIŞMASI
Geçen sene İstanbul-Zonguldak, Zonguldak-Trabzon bağlantılı olarak uçuşlar oldu. En dolu olduğu dönemde yüzde 40 seviyesini falan buldu. Yani yüzde 50'yi bulamadı. Bu seneki başlatılan çalışmada THY'nin başlattığı çalışmaydı. Borajet-Anadolujet adına uçuşlar yaptı. THY'nin düşüncesi buradan vatandaşları İstanbul'a getirmek, oradan da Türkiye'nin neresine istiyorsa oraya bir saat içerisinde aktarmalı olarak taşımaktı. Ama bu konuda yeteri kadar ilgi görmedi. Öyle olunca da uçuşlar iptal edildi. Fakat yine uğraşıyoruz.

ŞANSIMIZ OLABİLİR
Bir bakarsınız ileride tekrar başlatma şansımız olabilir. Ancak o kadar sürede THY'nin pes etmemesi gerekiyordu. Süreci biraz daha uzun tutmak gerekirdi. Bu gün uçuş başladı hemen uçakların ful dolu gidip gelmesi mümkün değildir. Bu sadece uçakların değil, normalde şehirlerarası taşımacılık yapan bir otobüs firması da ilk günden otobüslerin dolu gidip gelmesini beklemek biraz hayalcilik olur. Zamanla vatandaşın ayağı alışır, firmanın faaliyetleri tam oturmuş olur. Ama THY ile biz tekrar görüşeceğiz bu işin arkasını bırakmayıp takip edeceğiz dedi.

DENİZE HAFRİYAT DÖKÜLMESİ
Zonguldak-Ereğli karayolunun yapım çalışmalarında denize hafriyat dökülmesi konusunda açıklamalarda bulunan Vali Erdal Ata, Bu işle yüklenici firmaların bir ilgisi alakası yok. İş karayollarının işidir. Karayolları nereye gösterirse yüklenici firma gider oraya döker. Karayolları desin ki malzemeyi Çin'e götürün, parasını verdikten sonra yüklenici firma gider o malzemeyi Çin'e de götürür. Yol yapımlarında mümkün olduğu kadar taşımanın en kısa alana yapılması karayollarının temel ilkeleri arasındadır. Ve maliyeti aşağıya çekmek için. Orası ilk başlandığı zaman denize malzeme ulaşmıyordu. Ama son durumda denize ulaştığı belirtildi. Onun üzerine zaten karayolları bir arayış içerisindeydi.

PARASI DEVLETTEN ÇIKIYOR
Orman idaresi ile görüşün denize çevreye dere yataklarına dökülmeyecek şekilde bir yere dökün oldu. Şimdi onun izinlerini almak üzerelerdir. Kozlu Belediyesi sahilde dolgu yapıyor. Orada park bahçe yapmak için dalga boyu 8 metreymiş. Park yapılacak yere dökülmesi konusunda talimat verdim.  Yani bu gerek Ereğli yolunda olsun, gerekse karaman Devrek Mengen arasında döküm yerlerini karayolları gösteriyor. Bir tarafta hafriyat yapılıyorsa yolda dolgu alanı yapılacak yerlere dökülüyor. Karayolları bu talimatı veriyor.  Dediğim gibi bu malzemeyi Çin'e de götür deseniz yüklenici firma götürür. Ama bunun parası devletten çıkıyor. Bu yüzden en yakın yere dökülüyor diye konuşmasını tamamladı.