GMİS, bir yerel gazetede yayımlanan ve TTK'nın küçültülüp Amasra ve Armutçuk müesseselerinin özelleştirileceği haberinin doğru olmadığını belirterek 'dedikodu ile bir kurumun ve kuruluşun özelleştirileceğini iddia etmek ancak kötü niyetle açıklanabilir' dedi.

İZİN VERMEYİZ:  TTK'nın her hangi bir müessesesinin özelleştirilmesiyle ilgili bir konu gündemde değildir ve Hükümet programında da bulunmamaktadır. Hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır ki, böyle bir girişimin gündeme gelmesi durumunda bile sadece Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri değil, Zonguldak ve bölge halkı büyük bir tepki gösterecek ve böyle bir girişime de asla izin vermeyecektir.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)  Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Türkiye Taşkömürü (TTK) Üzülmez Müessesinde çalışan maden işçilerine yaptığı bilgilendirmede, TTK'nın küçültülmesi ve bazı müesseselerin kapatılması iddialarını 'doğru değil' sözleriyle yorumladı.
Osman Tutkun, 25. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini,  bugüne kadar yapılan  3 oturumda 37 maddenin  görüşülüp geçtiğini, yapılacak görüşmelerde de kalan idari maddeler ve ücretlerin gündeme geleceğini belirtti.
Kurumda yaşanan ücret farklılıklarının da birlikte mücadele ile giderileceğini belirten Tutkun, bir yerel gazetenin haberini asılsız olarak değerlendirirken de şöyle konuştu:

KAYNAKSIZ HABER
Yerel bir gazetenin 1 Nisan 2013 tarihli sayısında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Üzülmez Müessesesi'nin 2014 yılı ilk çeyreğinde rödevanslı saha olarak kiralanacağı böylece özelleştirileceği iddiaları gündeme getirilmiştir. Kaynağı belirtilmeyen haberde TTK'nın küçültüleceği, bu kapsamda Amasra ve Armutçuk Müesseseleri'nin de özelleştirileceği yönünde ifadeler kullanılmıştır.
Bu iddiaların hangi kaynaktan öğrenildiğine ilişkin hiçbir ifadenin yer almadığı haber doğruları yansıtmamaktadır.
Bir kurumu-kuruluşu özelleştirmenin yasal prosedürü bellidir. Dedikodu ile bir kurumun-kuruluşun özelleştirileceğini iddia etmek ancak kötü niyetle açıklanabilir.
TTK'nın her hangi bir müessesesinin özelleştirilmesiyle ilgili bir konu gündemde değildir ve Hükümet programında da bulunmamaktadır.

AMACINA ULAŞAMAZ
Hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır ki, böyle bir girişimin gündeme gelmesi durumunda bile sadece Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri değil, Zonguldak ve bölge halkı büyük bir tepki gösterecek ve böyle bir girişime de asla izin vermeyecektir.
 Tüm bu gerçekler ortadayken, İpimizi çekmişler başlığı altında yayınlanan haber, maden işçisinin huzurunu, moral ve motivasyonunu bozma ve onların temsilcisi Genel Maden İşçileri Sendikası'nın kurumsal kimliğini yıpratma amaçlıdır. Ancak bu amacına da ulaşamayacaktır.

UYARILARDA BULUNUYORUZ
25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği bu günlerde böyle bir haberin ortaya atılması, ilgili gazetenin çoğaltılarak başta Üzülmez Müessesesi olmak üzere işyerlerinde dağıtılması haberdeki amacı da açıkça ortaya koymaktadır. İşçi arkadaşlarımıza ve kamuoyuna, toplu iş sözleşmesi dönemlerinde yalan-yanlış haberlerle, söylentilerle birlik ve beraberliğimizi, çalışanların moral ve motivasyonunubozmak isteyenler olabileceği yönündeki hatırlatmalarımızı sıklıkla yapıyor, uyarılarda bulunuyoruz.
Hiçbir gücün, maden işçilerinin birlik ve beraberliğini bozmaya yetmeyeceği tüm kesimlerce bilinmelidir. Maden işçisi arkadaşlarımız ve kamuoyu, sadece dedikoduya dayalı ve kötü niyetli bu tür haberlere itibar etmemelidir.