AKP'nin Kandilli Belde kurucularından Yusuf Uzun, Kandilli-Ereğli arasında 2007 yılında dönemin Valisi Yavuz Erkmen, AKP İl Başkanı Celil Uzun'un başlattığı yol çalışmalarının aradan geçen 3 yılda tamamlanamamasına tepki gösterdi.

AKP'nin Kandilli Beldesi kurucu yöneticilerinden Yusuf Uzun yaptığı yazılı açıklamasında belde halkının yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti ve yetkililerin duyarsızlığına adeta isyan etti. 2007 Yılında dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve AKP'nin İl Başkanı Celil Uzun'un Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının halini gördükten sonra harekete geçtiklerini ve sorunun çözümü için ilk adımı attıklarını ancak Erkmen ve Uzun'un görevlerinden ayrılmasının ardından yol güzergahının kaderine terk edildiğini belirten Uzun, AKP'nin yerel yöneticilerine de eleştiri gönderdi. Beldenin yaşadığı yol sorunundan sağlık sorununa kadar nokta tespitleri yapan ve konunun gerekirse AKP Genel Merkezine kadar duyurulması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini belirten Uzun yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. 

"KONUYU GÜNDEME GETİRDİK"
29 Haziran 2006 tarihinde yağan şiddetli yağmur Keşkek ile Balıköy arasındaki yol güzergahını kullanılamaz hale getirmişti. Kandilli-Ereğli arası yol kısa süreli trafiğe kapanmış bu durum o zaman yetkililere şifaen de olsa basın yolu ile de olsa duyurulmuştu. Bu yol güzergahı Kandilli ve Gökçeler Beldelerinde oturan insanları taşımayıp 4 kilometrelik yeni yolun Köseağzından vurulması talep edilmiş bu talebe önceki Zonguldak Valimiz Yavuz Erkmen, AKP eski İl Başkanı Celil Uzun bizzat yol güzergahında incelemelerde bulunmuş ilgili kurumları devreye sokarak 2007 yılı Mayıs ayında yola başlanmıştı.

ERKMEN VE UZUN DEĞİŞTİ
YOL ÇALIŞMASI YARIM KALDI
Vali ve AKP İl Başkanımız değişince yol çalışmaları yavaşladı ve durdu. Yolun başlamasında öncülük yaptığım için bölge halkı niçin yapılmadığını bana soruyor. AKP iktidarı döneminde binlerce kilometre yollar yapıldı kısa zamanda kullanılır konuma getirilmiş üç yıldan fazla zamandan beri 4 kilometre yolun yapılmayışını bir başkaları gibi AKP iktidarına bağlamıyorum böyle bir yol doğu illerimizde olsa altı ayda asfaltı dahi yapılıp kullanılacak duruma getirilirdi. Ben bölge siyasilerimizin pasifliğine ilgisizliğine duyarsızlığına olsa olabilir diye düşünüyorum. 29 Mart 2009 tarihindeki yerel belediye seçimleri esnasında Kandilli'de bir laflar dolaşıyordu, AKP belediyeyi kazanamazsa yol çalışmaları durur, şimdi halkımızın düşündüğü birileri bu uygulamayı devreye mi sokuyorlar?

İHRAÇ OLMASI GEREKİRKEN
ÜST GÖREVLERE GETİRİLDİLER
Kandilli'de AKP belediyeyi kaybetme faturasını belde halkına ve AKP adayı Yaşar Ciğer'e kesmeye kimseler kalkmasın, büyük haksızlık olur. AKP adayı dört dörtlük bir insandı o bir başkalarının kurbanı oldu. Eskilere dönmek istemiyorum ama şunu da bilmeyenler varsa bilsin. 28 Mart 2004 yılındaki seçimlerde AKP belde yönetimi ilçe yönetimi acaba görevini doğru mu yaptı, kişisel hesaplar uğruna birkaç kişinin uğraşması sözde AKP'lilerin davranışı dolayısıyla mı Kandilli halkı 10 yıl AKP iktidar nimetlerinden yararlanamadı. 2004 seçimlerinde AKP idari yönetimini elinde tutanlar parti suçu işleyip başka parti adaylarına açıkça çalıştıklarını ilçe il ve genel merkeze bildirdiğimiz halde bu kişiler partiden ihraç olması gerekirken başka üst görevlerle mükâfatlandırıldılar. 10 Yıldır Kandilli halkını iktidar nimetlerinden yoksun bırakanlardan neden hesap sorulmuyor?

TEŞVİK SAĞLANABİLİR
Kandilli bölgesinde yüksek okul olacak binalar var. Buraya Yüksek okul ve maden kömürüne dayalı bir fabrika yapılabilir. Bölgedeki işsizlik önlenebilir işadamlarını Kandilli'ye yatırıma teşvik edilebilir. Ereğli Balı Mahallesi arası yol bozuk tren rayları söküldü, Lafarge Çimento yanındaki viyadük artık yıkılmalıdır. Oradaki çöplük bu yirmi birinci asıra yakışmıyor. 10 Bin insanın bu yolu kullanıyor, bu güzergahtan geçerken vatandaşlar ağzını burnunu kapatıyor. Bu sorunu ilgililere aktarabilmemiz için gerekirse binlerce imza toplanacağını yetkililere bir kez daha duyuruyoruz. 12 Eylül'de aile hekimliğine geçilecek, Sağlık İl Müdürümüz Murat İlikhan on beş yıl önce hanımıyla birlikte Kandilli ve Gökçeler'de görev yaptı. Burada TTK Armutçuk müessesesi çalışanları, özel sektör olduğunu iyi bildiği için inanıyorum ki Kandilli Sağlık Ocağı merkezi konumunda olacak, donatımını halkımızın sıkıntı yaşamayacak şekilde yapılacağına bu konuda Murat İlikhan'ın görevini yapacağına inanıyorum" dedi.