Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği, Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun biran önce tamamlanabilmesi için imza kampanyası başlatıyor. TSO'da yapılan toplantıya katılımın çok az olması şaşkınlık yarattı.

 

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Toplantısında, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odası yöneticileri ve dernekler ile biraraya geldi, Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun biran önce tamamlanabilmesi için gerekli ödeneğin çıkartılması için imza kampanyası düzenleneceğini açıkladı.

60 BİNE YAKIN KİŞİ FAYDALANIYOR

Dernek Başkanı Şakir Başol,Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun 54 kilometre olduğunu yol üzerinde Ereğli tarafında 2 belde, 67 köy, Devrek tarafında ise 12 mahalle bulunduğunu yaklaşık 60 bine yakın kişinin bu yol güzergahından faydalandığını belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Ereğli-Devrek karayolu mevcut hükümet tarafından programa alınmış ve 2009 yılında ihalesi yapılmıştır. Çalışmaların başlatılmasındaki gayretlerinden dolayı TBMM önceki Başkanı Köksal Toptan ile Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Ercan Candan'a teşekkür ediyoruz. Ancak maluk olduğu üzere yol çalışmaları istenilen düzeyde devam etmemektedir. Bölge halkının ve muhtarlarımızın Ereğli-Devrek yolu ile ilgili şikayet ve taleplerini Ankara'da anlatmak için muhtarlarımızla bölge milletvekillerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Onların gayretlerini gördük bu ziyaretlerden bizlerin üzerine düşen sorumlulukların da olduğunu gördük. Daha sonra Armutlucuma, Çaylıoğlu, Ormanlı, Kızılcapınar ve Kepez'e olan köy ve mahalle muhtarlarımızla yaptığımız yol çalışmalarına ilişkin taleplerimize Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları yetkililerinin dikkatinin çekilmesi ve bölge halkının sesinin duyurulması kanaati oluştu. Bu toplantıda bu amaçla bir imza kampanyasının başlatılmasının doğru olacağı kararına varıldı. Biz herkesten destek beklilyoruz. Bizim buradaki tek amacımız yol ayrılan ödeneğin arttırılarak çalışmaların biran önce hızlandırılmasıdır. Yol medeniyete açılan kapıdır. Ereğli-Devrek yolu yapıldığı takdirde şehrimiz bu yöne doğru büyüyecek, yeni fabrikalar kurulacak yeni istihdam alanları oluşacak, yeni yatırımların önü açılacaktır. Hızla devam eden göçün önüne geçilecek ve bölge göç almaya başlayacaktır.

SAV YOL GÖSTERDİ

Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Osman Sav'da, Fevkani köprüsü ile ilgili toplanan imza kampanyası ve sürecine ilişkin bilgiler aktardı. Sav, "35 bin imza topladık ve bu imzalarla müsteşara gittiğimizde bize 'siz ne yaptığınızın farkındamısınız?' dedi. 2-3 Bin imzayla birçok köprü ve yolun tamamlandığını söyleyen müsteşar bu kampanyanın olumlu bir etki yaratacağını söyledi. Neticede proje yapıldı, ödenek ayrıldı ve çalışmalar başladı. Önemli olan niyetin güzel olmasıdır" sözleri ile konuştu.

İLGİ ÇOK AZDI

Yaklaşık 250'ye yakın derneğin bulunduğu Kdz.Ereğli'de Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği'nin davetine yaklaşık 20 sivil toplum örgütü destek verdi. Siyasilerden CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yeralırken toplumsal olaylarda olduğu gibi başarılı çalışmalara imza atan Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Yönetimi ile GMİS Armutçuk Şube Yönetimi bu toplantıda da hazır bulundu.