Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çaydamar ve Tepebaşı Mahallesine bağlı Hasan Karabacak sokakta devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Çaydamar’da Filiz Sokak ile Şirin Sokak arasındaki yolun yapımı için büyük mücadele verdiklerini belirten Başkan Eşref, yol yapımının bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Başkan Eşref, Çaydamar ve Tepebaşı Mahallesi’nde yapımı süren yol çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL”

“Zonguldak’ta hizmet vermek çok zor. Engebeli bir yapısı var. Çaydamar mahallesi hizmet almamış sokaklardan bir tanesidir. İbrahim Terzi sokakla Filiz Sokak arası bağlandı. Buradan da çevik kuvvetin oraya bağlanacak. Çevik kuvvetin üstünden geçen çıkmaz sokak bu sokakla Şirin Sokak’ın arasındaki bağlantısını yapıyoruz. Yaptığımız yer yaklaşık 600 m ve çok engebeli bir yer. Bu yerleri yapmak bana nasip oldu. Bu yolları bağlama zamanı gelmişti ve yapmaya başladık. Burada sadece istinat duvarları kaldı. Burası çok zor bir işti ve hizmet almayan bir bölgeden başladık. Hizmet çok güzel bir şekilde yapılmış olacak. Bu hizmetimizi en güzel şekilde yapıp Çaydamar Mahallesi halkımıza sunmuş olacağız”

“YOL SORUNUNU ÇÖZMEK BİZE NASİP OLDU”

“İşte Tepebaşı Mahallesi’ne bağlı Hasan Karabacak Sokağı ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne bağlayan ve 8-10 yıl önce yine bizim açtığımız yolun betonlaması da yine bizlere nasip oldu. Mevki olarak Askent ve Zaferkent gibi kooperatiflerimizin bulunduğu bu yoldan Tepebaşı Mahallesi, Yeşilmahalle ve Yenimahalle’deki vatandaşlarımızı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne buradan taşımayı planlıyoruz. Ham yolları açarken, beton yolda yapıyoruz. Beton yol yaparken benim 10-12 yıl önce almış olduğum trans mikserleri kullanıyoruz. Bu trans mikserler bir süre boşta kaldı ama şimdi o mikserler bakımı yapılarak kullanılıyor. Hani bugüne kadar geçimimizi sağlamalıyız diyorduk ya, artık Haziran ayından itibaren önümüzdeki üç ay içerisinde ham yol ve beton atma işlemlerini tamamlayarak, Zonguldak’ta yol sorununu gidermeyi hedefliyoruz”