CHP Ereğli İlçe Örgütü, Kızılcapınar'da Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanamamasına tepki gösterdi iktidar milletvekillerini eleştirdi.

 

 

İlçe Başkanı Kartal: Hatırlayın, 2002 yılından bu yana yapılan tüm seçimlerde AKP yöneticileri, AKP milletvekilleri Kdz.Ereğli-Devrek yolu için, 'Bizim Amentümüz' diyorlardı. Bunlar ne biçim bir müslüman ki, tam 11 yıl geçti, imanın şartı olan Amentüyü bir türlü ezberleyemediler.

 

 

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal beraberinde ilçe yöneticileri ve partililer ile çalışmaları bir süre başladıktan sonra duran Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanamamasına tepki gösterdi. Kızılcapınar mevkisinde basın açıklaması düzenleyen CHP'liler iktidarı eleştirdi.

 

11 Yıllık AKP iktidarı döneminde yılan hikayesine döndürülen Ereğli-Devrek sorunu ve diğer köy yollarının sorununu duyurmak ve halk ile paylaşmak için sorunun tam göbeğinde basın açıklaması yaptıklarını söyleyen İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Bir yol düşünün ki; bir siyasi iktidarın temsilcileri tarafından tam 3 seçim döneminde bitirme sözü verildiği halde bir arpa boyu ilerleme sağlanamıyor, sürekli bir başka seçim döneminde yeniden kullanılmak üzere, kaplumbağa hızıyla çalışmalar sürdürülüyor dedi.

 

AMENTÜMÜZ DİYORLARDI!..

Bu yolu kullanan yöre halkının 11 yıldır kandırıldığına dikkati çeken Kartal yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Hatırlayın. 2002 yılından bu yana yapılan tüm seçimlerde AKP yöneticileri, AKP milletvekilleri Kdz.Ereğli-Devrek yolu için, Bizim Amentümüz diyorlardı. Bunlar ne biçim bir müslüman ki, tam 11 yıl geçti, imanın şartı olan Amentüyü bir türlü ezberleyemediler. 3 seçimdir bu insanlar çoğunlukla AKP'ye oy verdi. Her dönem sizi 3 milletvekili olarak meclise gönderdi. AKP yöneticilerine, milletvekillerine soruyoruz. Siz yöre halkımıza ne verdiniz? Sorun sadece bu yolda değil. Ara köy yollarının çoğu da delik deşik. Bu insanlar vergilerini vermiyorlar mı? Elektrik, su faturalarını ödemiyor mu? Bu insanlar vergilerini öder, yolları yapılmaz. Su faturalarını öder evinde su akmaz.

Bu bozuk yollarda ayda bir rot-balans yaptırmadan, 6 ayda bir jant – lastik değişmeden yolculuk yapmak mümkün mü?

 

AKP SEYİR EDİYOR

Sadece  2012 yılında Kdz.Ereğli köy ve beldeleri 1,866 kişi göç verdi. En çok da bu bölgelerden Öğberler den, Armutlucuma'dan, Çaylıoğlu tarafından insanlarımız kaçıyor. AKP iktidarı döneminde Öğberler Belediyesi düştü. Çaylıoğlu Belediyesi düştü. İşsizlikten kıvranan insanlar kaçıyor. Her gün bu yollarda işkenceye dönüşen yolculuklardan bıkan, eğitim, sağlık hizmetlerine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşamayan insanlar kaçıyor. AKP ise seyrediyor.

 

11 KM'Sİ TRAFİĞE AÇILDI

Ereğli halkının oyları ile milletvekili olan Özcan Ulupınar önceki gün yaptığı açıklamada; Ereğli- Devrek yolunun 57 km'lik kısmının 11 km'sinin trafiğe açıldığını, 2013 yılında 14 km. yapılmasının hedeflendiğini, geriye kalan yolun ise 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir diyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz-Ağustos aylarında, tam burada 2 aylık bir çalışma yapıldı. Daha sonra yol müteahhidi makine ve ekipmanlarını topladı. Yolu bu şekilde bırakıp çekip gitti. Bunun üzerine Sayın Ercan Candan yaptığı açıklamada, Müteahhitin başka bir yerde işi var. O işini bitirdikten sonra tekrar buraya gelip devam edecek dedi. Öyle anlaşılıyor ki bu yol daha çok seçim görecek. Daha çok milletvekili eskitecek. Bunlar da Amentü'yü ezberleyemeden gidecek.

 

DEMİR'İN AÇIKLAMALARI

2 gün önceki gazetelerde, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir; Zonguldak ulaşım ve alt yapı konusunda Türkiye'nin 50 yıl gerisinde diyor. Doğru söze ne denir? Sorun sadece Ereğli'nin, Zonguldak'ın sorunu değil. Mengen'den, Dorukan Tünelinden Devrek yoluna doğru gidin. 15 dakikalık yolu 1,5 saatte zor gidersiniz. Peki Ereğli vergisini vermiyor mu? Zonguldak vergisini vermiyor mu? Devrek vergisini vermiyor mu? Elbette ki veriyor. Hem de fazlasıyla. Sürekli dile getiriyoruz. Zonguldak'ın Türkiye bütçesine yılda 1.400 milyon lira katkısı var. Bunun yaklaşık %70 ini de Ereğli karşılıyor. AKP iktidarı ise bu katkının ancak yarısını Zonguldak'a ayırıyor. Yani AKP bizden kepçeyle alıyor kaşıkla veriyor.

 

3 MİLLETVEKİLİ GIKINI ÇIKARAMIYOR

Ama artık yeter. Bu insanları daha fazla kandıramazsınız. Gerçekleri daha fazla gizleyemezsiniz. İnsanları oyalayamazsınız. Biz CHP olarak, her fırsatta, her konuda, her sorunda halkımıza doğruları anlatacağız. AKP milletvekillerinin söz verip de yapmadıklarını hatırlatmaya devam edeceğiz. Nerede bir sorun var ise CHP oradadır