Saadet Partisi (SP) İl Başkan Yardımcısı (İl Mahalli İdareler Başkanı) Musa Yüce, dün düzenlediği basın toplantısında, köy yollarında gelinen aşama hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
Yüce, parti binasında düzenlediği toplantıda, şunları söyledi;
"İl Genel Meclisi tarafından alınan kararlar ile ilimizde 2003-2009 yılları arası, İl Özel İdaresi stabilize 236 kilometre, 1.kat asfalt 327 kilometre, 2.kat asfalt 85 kilometre, KÖYDES stabilize 71 kilometre, 1. kat asfalt 732 kilometre, 2.kat asfalt 120 kilometre yol yaptı. Yol envanteri 2004 yılı başı itibariyle stabilize 1245 kilometre, asfalt 1084 kilometre iken, 2009 yılı sonu itibariyle stabilize 1349 kilometre asfalt 1711 kilometre oldu. Burada dikkat çeken birinci konu, yaşadığımız 21. yüzyılda en temel insani hizmet olan yol işini hala halledemememiz oldur. Dünya aya giderken, biz insanımızı daha asfalt yollara çıkaramamışız. Ve hala 1349 kilometre stabilize yolumuz var! İkinci konu ise yapılan asfalt yolların kalitesi ile ilgilidir. Yapıyoruz, ama her nasılsa istenen randıman alınamıyor ve çabuk bozuluyor. Grup yollarının birçoğu dahil olmak üzere köylere çıkan yolarımız yapılan masraflara yakışır şekilde değil. Bu konuda yetkililerin dikkatini çekmek istiyoruz. Dökülen asfaltın kalitesi veya yolu yapan yüklenicilerin istenen standartlara uymaması vs. sebebiyle uzun ömürlü olmayan yolarımızın daha dayanıklı, kaliteli ve ucuz yapılması için arayışlar içinde olmamız gerektiği kanaatindeyiz."
"HALKIN GÖZÜ KULAĞIYIZ"
"Yollarımız istenilen durumda değil. Hem yapımı ve hem de bakımı için sürekli masraf yapıyoruz ki; ülkemiz bu kadar zengin değil!  Ayrıca yol konusunda İl Genel Meclisi yetkililerden kamuoyu adına şu bilgiyi bekliyoruz. Zonguldak ilinin köy yolları asfaltlama işi ne zaman bitecek? Bir başka önemli konumuz ise, bu çalışmaları yapan idarelerin bütçeleridir. 2005 yılında başlayan KÖYDES Projesi ile yapılan yol uzunluklarının bariz bir şekilde arttığı görülmektedir. KÖYDES adı altında illerimize gönderilen bu ödenek kanunlaştırılmalı.
Genel Bütçe Vergi Gelirleri belirli bir oranda, mesela yüzde 0,5 veya yüzde 0,6 oranında KÖYDES adı altında illere pay olarak dağıtılması kanunlaştırılarak düzenli ve sürekli olması sağlanmalı. Bu konuda özellikle AKP yerel yönetici ve seçilmişlerinin genel merkezlerinde lobi faaliyetleri yaparak yeni düzenlemenin istenilen şekilde çıkmasına gayret etmelidir. Saadet Partisi olarak halkımızın gözü ve kulağı olmaya devam ediyoruz."