Çaycuma Eğitim-Sen Temsilcisi İsmet Akyol, Yönetici atamaları Zonguldak'ta bilinçli olarak geciktirildi dedi. Birçok ilde sonuçlandırılan sınava dayalı yönetici atamalarının Zonguldak'ta bilinçli olarak geciktirilmesinden dolayı atamaların Zonguldak'ta yapılamadığını belirten Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Önceki atama yönetmeliğinde belirtilen, 'sınava dayalı atamalar ilgili yılın Ocak-Şubat aylarında yapılır' hükmü atamadan sorumlu Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünce ihlal edilmiştir. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü bilinçli olarak geciktirdiği ve sendikamızın oluşturduğu kamuoyu baskısı sonucu 15 Şubat 2013 tarihinde zoraki olarak duyuruya çıkardığı sınava dayalı atama iş ve işlemlerini yeni yönetmeliği gerekçe göstererek 28 Şubat 2013 tarihinde iptal etti. Bu durum hukuki değildir. 26 Şubat 2013 tarihinden itibaren yönetici adayları tercihte bulunmuşlar ve bu başvurular İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kabul edilmiştir.
Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü eski yönetmeliğe göre atama işlemlerini sonuçlandırması gerekmektedir. Atama yönetmeliği yasal süreç içinde uygulanmayarak sınav kazanmış yönetici adayları mağdur edilmiştir.
Eğitim-Sen olarak süreci büyük bir titizlikle yakından takip ettiğimizi, yönetici adaylarına her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı 28 Şubat 2013 tarihinde yeni Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini yayınladı.
Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı yönetmelikle bizi şaşırtmamıştır. Biz de üyelerimizi ve eğitim kamuoyunu şaşırtmayarak, bu yönetmeliğe ilişkin sendikal anlayışımızla eğitim emekçilerinin haklarının korunması konusunda yasal ve meşru her türlü mücadele ile çözümsüzlükten yarar sağlanmasına dur diyeceğiz dedi.