Gazeteci Birol Karadeniz yaşama veda ederek aramızdan ayrıldı. Karaciğer yetmezliği nedeniyle 2 Eylül 2010 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde organ nakli yapılan Birol Karadeniz 6 Eylül günü kalp yetmezliğinden vefat etti.

66 yaşında ve 2 çocuk babası olan Birol Karadeniz'in cenazesi bugün (6 Eylül) Bursa'dan Karadeniz Ereğli'ye Duygu Polikliniği'nin cenaze aracı ile getirilecek.

Karadeniz'in cenazesi; 7 Eylül 2010 Salı günü Bozhane Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda  toprağa verilecek.

Usta Gazeteci Birol Karadeniz'i yitirmenin derin acısını yaşıyoruz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun.

SAAAT: 22.00 Birol Karadeniz'in cenazesi geldi ve Belediyenin Potbaşı'ndaki morguna konuldu.

Belediyeden emekli Karadeniz için saat 12.00'de belediye önünde bir tören yapıldıktan sonra cenaze Yenimahalle'deki evinin önüne getirilecek ve buradan da Bozhane Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BİROL KARADENİZ KİMDİR?

 

Aralık 1943 Karadeniz Ereğli doğumlu Birol Karadeniz, İstanbul Gazetecilik Yüksek Okul Mezunu. Genç yaşlarda siyasete CHP’de giren ve hızla yükselen Karadeniz, aynı yıllarda Kdz. Ereğli’de yayımlanan Memleket Gazetesi’nde gazetecilik mesleğine başladı. 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde; Kdz. Ereğli CHP’de uzun yıllar ilçe sekreteri olarak görev yaptı ve İl Genel Meclis üyeliğine seçildi. Aynı dönemde Erdemir’de Basın uzmanı olarak görev yaparken ayrılıp, özel iş kuran Birol Karadeniz, siyasete SHP’de devam etti. Kdz. Ereğli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinden emekli olan usta gazeteci Birol Karadeniz İlke Gazetesi’ni kurdu. Rahatsızlığı nedeniyle gazetesinin yayınına ara veren Birol Karadeniz, bir süredir Kdz. Ereğli Önder Gazetesi’nde makale yazıyordu. 

 

*Zeynep Karadeniz ile evli olan Birol Karadeniz’in  Özgür ve Özlem adında iki çocuğu bulunuyor.