Türk Enerji-Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami Yoğurtçu Yüksek Planlama Kurulu'nun Kitlerdeki uzmanlar ve şeflere yapılan iyileştirmelerin memurlara da yansımasını istedi.
Yüksel Planlama Kurulu tarafından uzmanlara ve şeflere 153 TL'lik ek ödeme zammın ardından memurlar da kendilerine iyileştirme yapılmasını bekliyor. Türk Enerji Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami Yoğurtçu Başbakan'ın en kısa sürede bu adaletsizliği ortadan kaldıracağına inandıklarını belirterek sendika olarak memurların hakkının verilmesini talep ettiklerini söyledi. Yoğurtçu açıklamasında şöyle dedi: 3 Kasım 2011 tarihinde çıkartılan karar ile KİT'lerde çalışan sözleşmeli personel arasındaki dengesizlik hat safhaya çıkartılmıştır. YPK 3 Kasım tarihinde yayınladığı kararda kurumlarda çalışan şef ve uzmanların ek ödemelerini yüzde 67'ye çıkartarak fayda sağlamıştır. Ancak aynı kurumda çalışan memurlar bundan yararlanamamıştır. YPK'nın bu kararı düzeltmesi yönünde Maliye Bakanlığı önünde yaptığımız protesto mitinginde sesimizi duyurmaya çalıştık.
Önümüzdeki günlerde Başbakan'a faks yağmuruna tutarak, bu olayı gündemde tutacağız. Türk Enerji-Sen, memurların hakkını hiçbir zaman yedirmeyecektir. Bu haksızlığın giderilmesi yönünde girişimde bulunulmasını bekliyoruz.