Cumhuriyet Halk partisi Zonguldak il başkanı Av.Osman Yayla öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajında öğretmenlik mesleğinin, saygın,yüce bir meslek olduğunu ve bir de o kadar zor bir meslek olduğunu kaydetti.
Yayla 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
"24 Kasım Öğretmenlerimizin günü… Bütün Öğretmenlerimizi kutluyoruz. Başöğretmen Atatürk'ü ve Eğitim ordusunda görev yapmış, bu gün aramızda olmayan öğretmenlerimizi de minnetle, şükranla anıyoruz. Öğretmenlik çok saygın,yüce bir meslektir. Bir o kadarda zordur. Fedakarlık ister. Bilgi, beceri ister,özveri ister,sabır ister, sorumluluğu vardır. Öğretmen çocuğu,insanı işler, özne insandır. Eğitilen,öğretilen,yarınlara hazırlanan insandır. Bunlarda  milletleri oluşturur. Dolayısı ile uygar, medeni, çağdaş, kurtarılan milletlerin harcını yapan öğretmendir.
Mesai saati sınıfla,okul bahçesi ile sınırlı olmayan öğretmenlerimizin her zaman ve mekan  içinde çok büyük görevler üstlendiğini de düşündüğümüzde mesleğin kutsallığı,bilgeliği çok daha net  anlaşılacaktır.  Eğitim,öğretim ve bunları sağlamakla görevli öğretmenlerimiz için tarih boyunca çok anlamlı sözler söylenmiştir. Bunları gözden geçirdiğimizde meslek üzerine başkaca bir şeyler söyleyebilme imkanı da olamıyor, Bakınız ; Atatürk Diyor ki  "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır."  Yine Atatürk 1924 yılında öğretmenlerimize sesleniyor. " öğretmenler ; Yeni nesli. Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır."
" Öğretmenler !... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen,bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. " Hz. Ali, Öğretmenlik değerini ifade için " Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyor. İşte öğretmenlik bu…
Peki bunca öneme, fedakarlığa karşın bizler,siyasi iradeler onlar için tatminkar bir şeyler yapabildik mi ? tartışmadan ben "hayır" diyorum. Bende bir öğretmenim. Hemde ilköğretmen okulu çıkışlıyım. Öğretmenlerimizin çok büyük sorunları vardır. Konuttan, giyime, çocuk okutmaktan sağlığa kadar uzanan sorunlar dizisi… 24 Kasım vesilesi ile bir kez daha öğretmenlerimize el uzatılmasını,ellerinin tutulmasını istiyoruz. Dertlerinin bir nebzede olsa giderilmesi çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca öğretmen olmuş,     atamasını bekleyen, KPS sınav kapılarında sürünen. Bozuk sistem içinde görev bekleyen. Ah !  bir tayinim çıksa umudu ile gözleri parlayan onca okumuş gencimiz… Bunlar ivedilikle göreve başlatılmalıdır.
24 Kasım nedeni ile yetkililere sesleniyoruz. Bu gençler bu öğretmenler bizim. Milyonlarca çocuk, okullar bizim… öyle ise bütün olarak sistemimize sahip çıkalım. 
Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimize sağlık,mutluluk, sorunların en aza indirgenliği yarınlar temenni ediyorum."