Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmen ve eğitimcileri kutladı. Uçar, "Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye yaratmak için en büyük çabayı öğretmenlerimiz gösteriyor. Ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.
İl Başkanı Hamdi Uçar, kutlama mesajında, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri'nin açılarak yaşlı, genç, çocuk, kadın, herkese yeni harflerle eğitim seferberliğine başlanılarak Büyük Önderimiz Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiğini hatırlattı. 1971 yılından bu yana 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını da belirten Uçar'ın mesajı şöyle:

"ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA ULAŞMAMIZDA EN BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERİMİZİN"
"Kalkınmamız ve ileri ülkeler düzeyine ulaşmamızın temeli eğitimdir. Eğitim düzeyimizin her kademede verilerek yükseltilmesinde en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak geleceğimizi aydınlatan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Çağdaş uygarlığa ulaşmamızda en büyük görev öğretmenlerimizindir. Başöğretmenimiz Atatürk'ün, 'Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir' ifadesiyle Türk öğretmenine güvenini ve sorumluluğunu belirtmiştir. Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençliği yetiştiren, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakar temsilcileridir. Milli birlik ve beraberlik ruhunu gençliğe kazandırarak ortak amaçlarda birleştirmek için manevi bir hazla görevini övgüye değer bir şekilde yerine getirmektedirler. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye yaratmak için en büyük çabayı öğretmenlerimiz göstermektedir."

"ARALIK AYINDA 25 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK"
"Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum yaratılacaktır. İlimizde her kademede eğitim düzeyinin yükseltilmesi için binlerce öğrencimize yüzlerce eğitimcimiz 10 anaokulu, 324 ilköğretim okulu, 59 genel ve mesleki lise olmak üzere toplam 389 okulda eğitim ve öğretim veriyor. Karaelmas Üniversitesi bünyesinde ise Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi olmak üzere 5 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ile Devlet Konservatuarı'nda binlerce öğrencimiz eğitim görüyor. Hükümetimizin eğitim ve öğretimde çağdaş ülkeler düzeyine ulaşılmasındaki gayretlerinin sonucu olarak bu yılın Ağustos ayında 30 bin öğretmenimizin atamasından sonra Aralık ayında 25 bin öğretmen ataması daha gerçekleştirilecek. Bu atamalardan ilimizde yararlanacak.
Bizleri bugünlere getiren ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınların Türkiye'sine hazırlayan başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."