Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 7 Mart 1983 tarihinde TTK Armutçuk Müessesesinde meydana gelen ve 103 işçinin şehit olduğu grizu faciasını yıldönümünde andı.
Posbıyık, Emeğin başkenti Zonguldak'a hayat veren maden ocaklarında bugüne kadar binlerce işçisini şehit veren bir kentin evlatları olarak 7 Mart 1983 tarihini hiç unutmadık. O gün yüreğimize çöken acı, aradan geçen onca yıla rağmen bir nebze olsun azalmadı dedi.

Her şeye rağmen gelecekten umutlu olduğunu belirten Posbıyık açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
İlçemizin gözbebeği beldelerinden biri olan Kandilli'deki maden ocağında, 7 Mart 1983 tarihinde meydana gelen ve tarihe büyük felaketlerden biri olarak işlenen grizu faciasının yıldönümü dolayısıyla, o feci iş kazasında hayatını kaybeden 103 maden işçimizi saygı ve rahmetle anıyorum.
Emeğin başkenti Zonguldak'a hayat veren maden ocaklarında bugüne kadar binlerce işçisini şehit veren bir kentin evlatları olarak 7 Mart 1983 tarihini hiç unutmadık. O gün yüreğimize çöken acı, aradan geçen onca yıla rağmen bir nebze olsun azalmadı.
Her grizu faciasının yıldönümünde, sanayinin en ağır iş kollarından biri olan madenlerimizde işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından alınması gereken önlemleri anlatıp dursak da, bunca yıldır sadece konuşmak ve daha önceden konuşulanları hatırlatmak bir yarar sağlamıyor. Her şeye rağmen gelecekten ümitliyiz. Her an tehlike ile hatta ölüm ile burun buruna gelen maden işçilerimize daha uygun çalışma ortamlarının hazırlanması ve maden işletmelerinin modernize edilmesi, buna paralel olarak da her işçinin ekonomik ve sosyal haklarının eksiksiz olarak verilmesi konularında gereken her çalışma bir gün mutlaka yapılacaktır.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak bir kez daha 1983'ün o kara 7 Mart günü kaybettiğimiz vefakar maden işçilerimiz başta olmak üzere tüm maden şehitlerimizi minnetle yad ediyor; bahtı kara, gönlü kara Zonguldak'ın bir daha böyle facialar yaşamaması temennisi ile madenci kardeşlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.