Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu'nun, hain bir suikast sonucu aramızdan ayrılışının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Posbıyık, 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden, Türk basınının en seçkin kalemlerinden biri olan Uğur Mumcu'yu, ölümünün 20.yıldönümünde sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum.

Ankara'nın o soğuk kış gününde, Karlı Sokak'ta patlayan bomba milyonlarca insanımızın yüreğinde, aradan geçen uzun yıllara rağmen, telafisi mümkün olmayan ağır bir tahribat yaratış, onulmaz bir yara açmıştır.

Hayatının her anı mücadele ve bir şeyleri başarabilmek adına ortaya konan gayretlerle geçen Uğur Mumcu, Türkiye'nin görüp görebileceği en deneyimli ve başarılı araştırmacılarından biriydi. Böylesine değerli ve hayatının büyük bir bölümünü milletinin aydınlanması için harcamış bir düşünce adamının, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitirmesi, hangi düşünceden olursa olsun, her Türk insanını derinden üzmüştür.  Dönemin siyasileri ve hükümet temsilcileri tarafından, Mumcu'nun katillerinin bulunması için namus sözü verilmesine rağmen aradan geçen bunca yıl bu sözün yerine getirilememiş olması da yüreğimizde kanayan bir başka yaradır.
Bu düşüncelerle değerli gazeteci, araştırmacı ve aydın insan Uğur Mumcu'yu bir kez daha sevgi ve rahmetle anıyorum. Biliyorum ki kendisinden sonra gelen nesil ve genç meslektaşları, onun açtığı çizgiden yılmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceklerdir. Ayrıca bugün,  onun anısına ailesi tarafından 1994'te kurulan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı başta olmak üzere, bu değerli gazetecinin adının yaşatılmasında emek ve katkısı olan her kişi, kurum ve kuruluşa milletimiz adına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum dedi.