Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'yu andı. Tekin, Yaşamı boyunca araştırmacılığı ilke edinmiş, gerçeklik ve doğruluktan, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermemiş, Türk basınında cesaretin ve saydamlığın simgesi olmayı başarmış, Aydın, Laik, Cumhuriyetçi yazarımız Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 20. Yıldönümünde kendisini saygı ve özlemle anıyoruz.
Tüm yaşamını Ülkesinin ve halkının aydınlanmasına ve doğruları öğrenmesine adayan Basın Şehidimiz Uğru Mumcu, inandığı değerler uğruna canı pahasına görevini yerine getirmiştir. Yokluğuyla geçen20 yıllık sürede Türk Ulusunun içindeki Uğur Mumcu sevgisi her geçen gün artmış, inandığı değerler sevenleri tarafından sahip çıkılmıştır. 
Unutulmamalıdır ki;
Uğur Mumcu bedenen aramızdan ayrılmış olabilir. Ancak O'nun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler Laik Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarının aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Ülkesi ve halkının aydınlanması adına doğrulardan vazgeçmeyen diğer basın şehitlerimiz Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri asla unutulmayacaktır.
Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün savaşım verdiği gericiliğe, bölücülüğe, işgale, sömürüye, her türlü yozlaşmaya ve yabancılaşmaya karşı direnmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.
Bu düşüncelerle, araştırmacı gazeteciliğin öncü ismi, vatansever kalemi Uğur Mumcu'yu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.
24 Ocak tarihi yine bu ülkenin bir başka yiğit evladının da katlediliş tarihidir.
O da Uğur Mumcu gibi ömrünü bu ülkenin birlik ve beraberliğine adamış kendi mesleğinde doruk isimlerden biriydi Diyarbakır emniyet müdürü Gaffar Okkan'ı saygıyla anıyorum dedi.