Zonguldak'ı çok iyi bildiğini belirten Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Zonguldak'ın 2. Lig ya da Bank Asya'da mutlaka bir takımının bulunması gerektiğini söyledi. 100 Bin nüfuslu Karabük'ün futbol ile marka olduğuna dikkati çeken Bakkal, "Her yıl festival yapılacağına 3 yılda bir festival yapın, mutlaka ama mutlaka şehrin bir takımı olmalı" dedi.

Bakkal, "Samsun'dan Karabük'e kadar tek süper lig takımı Karabükspor. Bu durum çok acı bir olaydır, durumdur. Zonguldak'ın 2 ligde veya Bank Asya'da bir takımı olduğunda şehre neler kazandırdığını görürsünüz. Televizyona baktığınızda Akhisar'ın Karabük'ün adı geçiyor Zonguldak'ın adı geçmiyorsa yüreklerin sızlaması lazım" dedi.

 

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ

Türk futbolunun başarılı teknik patronu Mesut Bakkal, Türk futbolunu değerlendirdi Zonguldak'a önemli mesajlar gönderdi. Kırıkkale doğumlu olan Mesut Bakkal, 17-18 yaşında 2. ligde Kırıkkalespor'da oynadı. 1982 yılında takımdaki başka bir oyuncuyu seyretmeye gelen Denizlispor'lu yöneticilerin beğendiği Bakkal bu takıma transferinin ardından hem 2 hem de 1.ligde uzun yıllar forma giydi. Dizinde oluşan sakatlığın ardından 30 yaşında futbolu bıraktı. 1996 Yılında A diplaması aldı 2006 yılında ise tek başına çalışma kararı aldı. Bakkal'ın Türk futboluna ilişkin önemli mesajlar verirken Zonguldak'ta futbolu da değerlendirdi. Bakkal ile yaptığımız röportaj şu şekilde:

SAMSUN'UN KÜME DÜŞMESİNİ UNUTAMIYORUM

Unutamayacağım olaylar arasında en son Samsunspor'da çalışırken 12 maçta 20 puan yaptığım bir takım son maçta Sivasspor'a yenilerek düşmesini hiç unutamıyorum. O şehir için de hiç unutulmayacak bir olay. Çok acı çekmiştim. İnsanlar biraz duyarsız gibi nasıl çekti gitti diye düşünüyorlar ama bir şehri kurtarıyorsun, kurtarıcı gibi. Yine Denizlispor, Sivasspor, Ankaragücü gibi takımları alıp düzlüğe çıkarma olayları vardı bunlar benim hayatımda çoğu insana nasip olmayacak olaylardır bunlar beni çok mutlu etmiştir.

İYİ BİR ANTRENÖR İYİ BİR FUTBOLCU NASIL ANLAŞILIR

Ben öncelikle futbolcunun karakterli olmasına bakıyorum. Futbolcu yönünden bakıyorum önce karakteri iyi mi diye. Hoca olarak da herkesin kendine göre bir çalışma metodu var ben kulüpçü hocayım. Kulübün menfaatlerini düşünen bütçesini sarsan bir hoca değilim. Kulübün bütçesine göre hareket ederim.

3.5 AYLIK BİR TAKIM

İyi olacağını düşünüyorum burada 1-1 berabere kalmışlardı. İyi yatırım yaptı Galatasaray. Bizde aslında konuşulması gereken çok güncel başarılar var. Kendimden örnek verecek olursam 3.5 aylık teknik direktörüm burada en azından başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Son dönemlerde kötü sonuçlar aldık insanları biraz üzdük ama 3.5 aylık bir takımın en azından bir 11'i belli, insanlar sayabiliyorlar. İnşallah insanlar bunun bilincindedir daha 2 sene sonunda hala bir takım yaratmak isteyen takımlar var.

İLK  YAPTIĞIMIZ İŞLERE TERS DÜŞTÜ

İnanılmaz bir ivme yakaladık. İlk devre 24 puan ikinci devrenin hemen başında Trabzon mağlubiyeti çok üst sıraları oynamayı düşünürken ilk 5 içerisine gitmeyi düşünürken üst üste aldığımız özellikle iç saha mağlubiyetleri bizim daha önce yaptığımız işlere ters düştü bu hem insanları hem de bizi üzdü. Bir çıkış yapıp da o düşüşü yaşayacak oyuncular grubu olduğunu biliyorum, transfer de yapmadık. Transferde yapamayınca böyle sonuçlar aldık. Bunun mazereti var mı kesinlikle yok. Başarısızlık olarak adlandırılıyorsa bu, kabulüm. Geldiğimiz noktada 3.5 aylık bir takımız ki transferlerini de benim yapmadığım bir takım. Onun için bundan sonra Eskişehirspor ile eski günlere yeniden ulaşmak istemiyorum.

YÜREKLİ MAÇ YÖNETSİNLER

Ben hakemler için şunu söylüyorum yürekli maç yönetmeliler, bu genç grupla bunları yakaladık. Bizde özverili olup onların da biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. Kuralları uygulayan bir grubu görmek istiyorum. En başta istediğim şey ise yürekli olmalılar. Bazı maçlarda çok aleni hatalar görüyoruz yapmamaları gereken beklenmedik hataları oluyor.

SİGARA İÇMEYİN SPOR YAPIN

Bugün iletişim çağında yaşıyoruz herkese kolay ulaşabileceği insanların hayatlarını inceleyebileceği insanların neler yaparak nerelere geldiğini görebileceği ortamlar var. İyi insanların neler yaptığını görüp onları örnek almalılar. Çok çalışmak kendine çok iyi bakmak gerekiyor tüm gençlere hatta insanlara tavsiyem sigara içmeyin spor yapın kendinize vakit ayırın.

KARABÜK FUTBOL MARKASI OLDU

Şehirler takımlarına sahip çıkmalı. Karabük 100 bin nüfuslu bir yer şimdi Karabük bir marka neden marka biliyor musunuz futboldan dolayı bir marka. Mesut gelir gider o gelir gider önemli olan Karabükspor'un süper ligde yaşamasıdır yaşadığı sürece de Karabük kazanır. Güncel değil de uzun vadeli yatırımlarla iş yapmak gerekir.

ZONGULDAKSPOR'UN GEÇMİŞ

YÖNETİCİLERİ İYİ DÜŞÜNMELİ

Zonguldak'ta her yıl festival yapacağınıza süper ligde bir takımınız olsun. Zonguldakspor'a hep geldik hep takdir ettik iyi oyuncuların çıktığı bizim oyuncu iken bile zor maçlar oynadığımız bir Arena gibi yerdi. Neden Zonguldakspor bu durumda geçmiş yöneticiler bunları iyi düşünmeliler, biz ne yaptık da nereye gelindi diye. Çok iyi dönemi oldu sonra kötü oldu. Bakın Samsun'dan İstanbul'a kadar tek süper lig Karabük. Bu durum ne kadar acı bir durumdur. Zonguldak'tan lafımız açıldı Zonguldak'ın kendinden başka bir şeye faydası yok. Zonguldak'ta 3 yılda bir festival yapılsın, sosyal etkinlik yapılsın ama adı geçen mutlaka bir takımı olsun. Halk hiçbir şey yapmıyorsa takımlarına destek vermelidir. Bir paket sigara 5-7 TL olduğu dönemde kombine de 50 TL falandır. Hiçbir şey yapamıyorsanız bir kombine alarak destek olmaya çalışırsınız. Onun için de çalışanları, yöneticileri küstürmemek gerekir. Zonguldakspor'un 2 ligde veya Bank Asya'da bir takımı olduğunda neler getireceğini görürsünüz. Televizyona baktığınızda Akhisar'ın Karabük'ün adı geçiyor Zonguldak'ın adı geçmiyorsa yüreklerin sızlaması lazım.

AVCI'YA DESTEK OLUNMALI

Tek cümle söyleyeceğim hem kulüpler için söylediğimi hem inandığım duruşu ile yaptırımları ile yapacakları ile inandığım bir Abdullah Avcı var çok fazla oynaşı yaparken bende çalıştım yardımcı asistan olarak 1 yıl çalıştım enaz 4 yıldır hakkı 2 yıl Avrupa 2 yıl dünya şampiyonası ondan sonra değerlendirilir lütfen kendi değerlerimize sahip çıkalım. Abdullah hocamın yurt dışından bulup getirdiği gurbetçilere herkes transfer teklifi yapıyor. Takım olmak zordur hele hele milli takımda daha zordur 2-3 ayda bir araya geliyorsunuz. Yeni bir oluşum içerisinde ben bu oluşumun sindirilmesi zor ama başında bir Türk teknik direktörümüz var bizim elimizden gelen buna inanmak ve en az 4 yıl beklemek. Beklemeye beklemeye hep eridik.