Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek Erdemir ile başlayacak olan 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelen yetki belgesinin hayırlı olmasını temenni etti.

Sendika yöneticilerine başarılar dileyen Erdem yaptığı açıklamasında, Türkiye'de ilk defa maaşlar yüzde 35 düşürülerek personelin işten çıkarılmasına mani olan sendika bir ihtilal ve devrim yapmıştır. Her buğran kahraman doğurur, kahraman yaratır. Bu hareket Türk sanayisinde bilhassa MESS'de büyük ses getirmiştir. Biz işveren ve sanayici olarak bu işi yıllardır biliyoruz. Bu yapılanın ne kadar büyük olduğunu herkesten daha iyi anlayabilecek şekilde donanımlıyız. Demek ki bu olabiliyormuş. İstihdamı sağlamak için yüzde 35 maaş indirilebiliyormuş, işsizliğin artmasının önüne geçilebiliyormuş. Bunun adı işveren ilçe işçinin barışıdır. Bunu kararları alacak yürekli yöneticiler de burada, bu çok önemli.  Bu sendikanın bilincini gösterir sözleri ile konuştu.

İrfan Erdem'in ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'da, Bizim bir büyüğümüzdür. Bizim yanımızda olması bizleri sevindirmiştir, teşkilatımız adına bu ziyaretten son derece mutluluk duyduk dedi.