Kdz Ereğli'de doğuştan bilateral (yüksekte kalça çıkığı) olan ve yürümekte güçlük çeken Ayşe Uçar (40) Kdz Ereğli Devlet Hastanesi'nde Ortopedi doktoru olarak görev yapan Recep Erdoğan'ın yaptığı başarılı ameliyat sonrası koltuk değnekleriyle yürümeye başladı.

38 yıldır yürümekte güçlük çektiğini son aylarda ise yürüyemediğini belirten Ayşe Uçar yaptığı açıklamada, kalçalarında son dönemlerde ciddi ağrılar bulunduğunu bu ağrılar nedeniyle yürüyemediğini söyledi. Türkiye'de Ankara başta olmak üzere İstanbul'da da tedavi için çeşitli hastanelere müracaat ettiğini söyleyen Ayşe Uçar çözümü Ereğli Devlet Hastanesi'nde bulduğunu açıkladı.

"YÜRÜMEKTE ZORLUK ÇEKİYORDUM"

Doktor Recep Erdoğan'a teşekkür eden Uçar, "Doğuştan bu yana yürümekte zorluk çekiyordum. Küçükken yaşıtlarımla beraber istediğim hareketleri yapamıyordum. Birçok doktora gittim ancak hiçbir çözüm bulamadım. Belirli bir yaştan sonra ağrılarım artmaya başlayınca Ankara ve İstanbul'daki hastanelere gittim ancak riskli bir ameliyat olduğu için bu ameliyatı yapmak istemediler. Bu yaştan sonra olmaz dediler. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde görev yapan doktorumuz Recep Erdoğan'ı tavsiye ettiler. Onun yeteneğini duyunca onun yanına geldim. 2 Kalçamdan ameliyat yaptı. Şuan çok iyi bir durumdayım değnekle ağrılarım olmadan yürüyebiliyorum. Birkaç ay içinde tamamen yürümeye başlayacağım" dedi.

"ZOR BİR AMELİYATTIR"

Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Recep Erdoğan ise,  "İki tarafı doğumsal kalça çıkığı olgusu olduğunu gördük. Aksamaları doğuştan olmuş. Zamanla kalçalarında kireçlenme olduğu için yürüme güçlüğü çekmekteydi. Oldukça riskli zor bir ameliyattır. Bize geldiğinde bu ameliyatı yapabileceğimi söyledim. Günümüzde hekimlerimizin böyle riskli vakaları üstlenmeleri kimi zaman sıkıntılı oluyor. Bir kalçasını 3 ay önce ameliyat yaptık. Diğer kalçasından ise ameliyat 2 hafta oldu, şuanda durumu çok iyi, bir süre koltuk değnekleriyle yürüyecek daha sonra koltuk değneklerini atarak normal bir insan gibi yürümeye başlayacak" dedi.

Öte yandan Recep Erdoğan'ın bu başarısını çeşitli hastanelerde görevli doktorlarda büyük bir başarı olarak değerlendirerek Erdoğan'ı kutladılar.