Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, İZ TV'de yayınlanan Yüz karası değil ekmek parası isimli belgeseliyle Antalya 3. TV Ödülleri Yarışması'nda En İyi Belgesel ödülünü kazanan Yapım Sorumlusu Banu Acar'a bir kutlama mesajı gönderdi.
Şarküteri Prodüksiyon tarafından çekilen ve Zonguldak maden işçileri ve maden ocaklarının konu edildiği belgesel de Alabaş'ın da görüşlerine geniş yer verilmişti.
Alabaş'ın Yapımcı Banu Acar'a gönderdiği mesaj şöyle;
Sayın Banu Acar… İZTV tarafından yapılan açıklamada, Bu belgesel, ekmeğin ağzında değil midesinde olduğu ülkemizde evine bir lokma ekmek götürebilmek, çocuklarını doyurabilmek için her gün ölüm tehlikesini göze alarak yerin yüzlerce metre dibine inen cesur maden işçilerinin öyküsünü anlatıyor ifadeleriyle tanıtılan ve bizlerinde büyük bir ilgi ve beğeniyle izlediğimiz "YÜZ KARASI DEĞİL EKMEK PARASI isimli belgeselin 3. Antalya TV Ödülleri yarışmasında En İyi Belgesel ödülüne layık bulunduğunu büyük bir mutlulukla öğrendik.
Belgesel de yürekli maden işçilerinin yaşamlarını konu almanın da ötesinde onların demokrasi ve ekmek mücadelesini, sorunlarını Sendikamız Genel Başkanı olarak şahsımın da anlatımlarıyla başarı bir şekilde yansıtmanız nedeniyle size, İZ TV'ye ve Şarkuteri Prodüksiyon'a teşekkür ediyor, aldığınız önemli ödül için başta şahsınızı ve emek veren tüm arkadaşlarınızı kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz. Saygı ve sevgilerimizle