Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
 Çay, Adım adım kazanılan büyük başarı ve zaferlerin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferiyle kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımız ispatlanmıştır dedi.
Kaymakam Çay açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Türk Milletinin 1.Dünya Savaşının sona ermesiyle birlikte varlığını sürdürme mücadelesi içerisinde adım adım kazanılan büyük başarı ve zaferlerin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferiyle kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımız ispatlanmış ve Türk Milli Mücadelesi'nin, Türkler için zaferle bittiği müjdelenmiştir.

1922 Ağustos ayında Türk Ordusunun taarruza geçmesi için, kurmay heyetince karar verilir. Mustafa Kemal, İsmet Bey, Fevzi ÇAKMAK ve diğer paşalar ile kurmaylar; savaşı yönetmek üzere Kocatepe'ye gelirler Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Ordular, İlk Hedefiniz Akdeniz'dir. İleri! komutu ile güç verdiği Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra, 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz tamamen düşmandan temizlenmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Türk Milleti olarak çok zor şartlar altında kazanılan bu kutsal vatan topraklarına sahip çıkmalıyız. Ecdadımızdan aldığımız cesaretle geriye değil hep ileriye gitmeliyiz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve gazilerimizi şükranla anarken, bu büyük zaferin 90.yıldönümünde Karadeniz Ereğli Halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.