Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi'nin birleşmesinin ardından Demokrat Parti Zonguldak İl Başkanlığı,  Kent Otel'de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya; DP Zonguldak İl Başkanı Karagüzel, feshedilen Anavatan Partisi'nin İl Başkanı Yüksel Çelik, İlçe Başkanı Haldun Çakan, DP İlçe Başkanı İzzet Genç, Çaycuma İlçe Başkanı Ali Gün, Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman, Gökçebey İlçe Başkanı Recep Aladağ, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Demokrat Parti İl Başkanı Hakkı Karagüzel, toplantıda şöyle konuştu:
KARAGÜZEL; "DP BOZUK
EKONOMİYİ DÜZELTECEK"
"31 Ekim tarihinde yapılan Demokrat Parti-Anavatan birleşme kurultayı muhteşem oldu. Bu birleşme gündeme, DP iktidar yürüyüşü getirdi. Bu kongre Türkiye'yi birleştirdi. Bu kongre çiftçiye, işçiye, emekliye, dul yetime, memura ve işsizlere umut oldu. Bu kongre Türkiye'nin yönetimini en iyi şekilde idare edecek kadrolara sahip bir kongre oldu. Bozuk ekonomiyi düzeltecek, işsize iş imkanı sağlayacak, emekli ve memuru huzura kavuşturacak, teröre ve anarşiyi bitirecek, Türkiye'nin yüzünü güldürecek bir kongre oldu. Memur, işçi, emekli hülasa bütün vatandaşlarımızın sıkıntı içerisinde, siz E-5 karayolunda gemi yüzdürmeye çalışıyorsunuz. Konuşulması gereken çok şey var, ama zamanı gelince konuşacağız. Demokrat Parti ve Anavatan birleşmesi ile Anavatan yönetimi Demokrat Parti yönetimi ile bütün bir yönetim oluşturuldu. Zaten mahalli ve milletvekili seçimlerinde birlik beraberlik içerisindeydik. Yönetime katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diliyorum."
ÇELİK; "BÜYÜK DÜŞÜNMELİYİZ"
Daha sonra feshedilen Anavatan Partisi İl Başkanı Yüksel Çelik de, konuşmasında, "1983 yılına kadar beraberdik. 1983'de 12 Eylül ihtilalinin ardından bir ağaçtan iki ayrı kol çıktı. Birisi ANAP, diğeri DYP? Ülke kötüye giderken 2002 yılında yapılan erken seçim ile AKP tek başına iktidara geldi. Çoğu partiler içlerinde bizde dahil meclis dışında kaldık. 2007 yılında birleşmeye karar verdik. DYP kongre yaptı. DP ismini aldı.  ANAP kongresini yapamadı. Çeşitli güçler tarafından engellendi. O yıl DP seçime girdi, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu seçime girmeme kararı verdi. Ve seçimlerde DP'nin adaylarını destekleme kararı aldık ve oy verilmesi için uğraştık. Seçimlerin ardından Ağar görevi bıraktı, DP'nin başına Hüsamettin Cindoruk, ANAP'ın başına Salih Uzun getirildi. İki lider birleşme kararı aldı. 31 Ekim'de kongre yapıldı ve birleşme oldu. Herkese hayırlı olsun. Bundan sonra çok büyük düşünmek gerekir. Siyaset yapıp ülkeye hizmet etmek istiyorsan tek yumruk olmalıyız. 1946 DP'lileri olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Yapmak mecburiyetindeyiz" dedi.