TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan'ın ziyaretinde konuştu.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı makamında ziyaret etti. Fazlı Erdoğan'a ziyarette, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı ve AKP'li Belediye Meclis üyeleri eşlik etti.
Milletvekili Erdoğan, Genel Müdür İnan'ı, yeni görevinde hayırlı olsun demek için ziyaret ettiklerini belirtti. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

"BU BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARINIZI BİLİYORUZ"
"Sizleri tanıyoruz, kurumumuz geçmişinden günümüze tecrübesi, deneyimi olan bir kardeşimizsiniz. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun 150-200 yıllık geçmişinde, siz de buraya başladığınız günden beri tecrübeleri ve birikimleri olan bölgeden, kurumdan seçilmiş bir kardeşimizsiniz. Benim için gecikmiş bir ziyaret, ama size bu konuda başarılar diliyorum. Sizin bu bölgede bundan önceki çalışmalarınızı biliyoruz. Önceki Genel Müdürümüz burada 6 yıl görev yaptı. Onunla birlikte de çalıştınız. Hem özel sektörü, hem kamuyu biz ayağa kaldırmak istiyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu biz yaşatmak istiyoruz, kapatmak istemiyoruz. Ama yaşatırken de zararı asgari düzeye indirmek, istihdamı artırmak, istihdamı artırırken de açıkça üretimi artırmak ve çok çalışmak, sonrasında hem bölgemizin, hem ülkemizin ekonomisine karaelmas diyarının geçmişteki o güzel günlerini tekrar dönebilmektir."

"TÜRKİYE'NİN 20 MİLYON TON
KÖMÜR İHTİYACI VAR"
"Çatalağzı'nda özel sektör kuruldu. Enerji santralinde 1360 megawatlık bir santral. 4 milyon ton civarında buralara da kömür ihtiyacı görünüyor. Ereğli Demir Çelik Fabrikası, Karabük, oraya da yaklaşık 1 milyon ton yıllık ihtiyaç varsa; yıllık 4.5-5 milyon ton sadece Türkiye Taşkömürü'ne endeksli tüm o üretim sahalarının ve tüketim sahalarının var olduğu bir bölgedeyiz. Türkiye'nin 20 milyon ton kömür ihtiyacı varsa, bunu artık diğer bölgelerden, Manisa ve diğer bölgelerle belki 10 milyon kullanıyorsa, diğeri yurtdışından geliyor. Bizim bölgemizde de bu değerimiz varsa, bunu en derinde, en karlı bir şekilde hem de dikkatli bir şekilde emniyet tedbirli, sağlığı, teknik emniyeti de esas almak kaydıyla çıkarmak istiyoruz. Bursa'da ki bu faciadan dolayı son derece üzüldük."

"DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"
"Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında hayatını kaybeden 19 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Bu acıyı açıkçası en çok hissedenlerden birisiyiz. 5 bine yakın maden şehidi vermiş bir ilin içerisindeyiz. Bundan sonra özelde ve ya kamu sektöründe çok dikkatli olmak gerekiyor. Hiç bir şekilde teknik sıkıntıdan kaynaklanan can kaybına tahammülümüz yok. Biz bu noktada geçmiş deneyimlerle TTK'nın teknik emniyet açısından ne kadar dikkatli olması gerekiyorsa, daha iyisini sizden bekliyoruz. Gerek hükümet olarak, gerekse bölgemiz seçilmiş bir milletvekili olarak teşkilatımızla birlikte destek vermeye, katkı sunmaya hazırız."
TTK Genel Müdürü Burhan İnan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

"ZARARI ÜLKENİN KATLANABİLECEĞİ
NOKTALARA ÇEKMEK MÜMKÜN"
İnan, kurumun ülke madeni için ne kadar önemli olduğunu belirterek, "Bursa'da madende rahmetli olan arkadaşlarımıza çok üzülmekle beraber, kurumun vizyonunu ortaya koyması açısından önemliydi. Bu kurum hakikaten her zaman medar-ı iftiharı olmaya devam edecektir. Kömür olamadan, bu materyal olmadan demir-çelik üretemiyorsunuz. Bu da sadece bizde var. Fakat biyolojik şartlarımız malum çok ağır, mekanize olamıyorsunuz. İnsan gücüne dayalı bir üretim şeklimiz var. Dolayısıyla çok riskli bir işletme. Mümkün olduğunca teknolojinin tüm nimetlerini kullanan bir işletmeyiz. Zarar eden bir kurumuz, her yerde bu karşımıza çıkıyor. Zararı ülkenin katlanabileceği noktalara çekmek de mümkün. En son aldığımız işçilerin verimini görmeye başladık. Çok daha iyi üretim noktalarına geleceğiz. Kuruma 3 bin işçiyi aldık, fakat kan kaybımız da devam ediyor. Yılsonunda 700 işçi emekli olacak. Temennimiz hiç kazalar olmadan, insanlar ağlamadan üretim yapmaktır" şeklinde konuştu.