Türk Kızılayı Şube Başkanı Aygün, Zonguldak’taki zenginlere seslendi.

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle yardım hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, Zonguldak’taki zenginlere, zekatlarını Kızılay’a vermeleri için çağrıda bulundu.
Kızılay’a verilen yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyleyen Aygün, şu bilgileri verdi;

“MUHTARLARLA GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ TESPİT EDİYORUZ”
“Ramazan ayı bereketli ve mübarek bir aydır. İnsanlarımızın birbirini sevdiği, kucakladığı, yardımlaşmanın yapıldığı bir aydır. Bu ayda biz de Türk Kızılayı olarak her yıl yaptığımız gibi bu yıl da Ramazan ayı hazırlıklarımız tamamladık. Ramazan ayında inşallah ihtiyaç sahiplerine mahallelerde muhtarlarımızla, cami hocalarımızla ve öğretmenlerimizle yerinde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere kumanya dağıtımı yapacağız. Ayrıca kavurma da dağıtacağız. Biz bu aileleri belli bir komiteyle tespit ediyoruz. O tespitin dışında kimseye yardım yapmıyoruz. Çünkü bizim Türk Kızılayı olarak asıl ihtiyaç sahiplerine bulup vermektir. Onun dışında ki insanlara vermemektir. Çünkü bize bu yardımları yapan hayırseverler, bunları hakiki fakirleri bulup onlara yardım yapmamızı istiyorlar. Bu yardımlar, hakiki ihtiyaç sahiplerini bulursa yaptığımız yardımların işte o zaman geçerliliği oluyor. Yine Zonguldak’taki hayırsever esnaf, iş adamları gibi insanlarımızla Türk Kızılayı’nın aracılığıyla bu yardımları yapmaya gayret ediyoruz. Zekatlarını bize vermelerini, bizler de onların o zekatlarını hakiki ihtiyaç sahiplerini bularak ulaştırma gayreti içinde olacağız. Biz aracılık yapıyoruz. Bu yıl da bunu layıkıyla yapmaya çalışacağız. İnsanlarımız Kızılay’a geliyor ve yardım istiyorlar. Gelenlere yardım etmeyeceğiz. Çünkü evinde, oturduğu yerde görerek yardım yapacağız ki yardımlar yerini bulsun.”

“RAMAZAN’DA KOZLU SAHİL YOLUNDA KAN BAĞIŞI ÇADIRI KURACAĞIZ”
“Ramazan ayı içinde Kızılay Kan Merkezi olarak kan açığımız çok olacak. Bu akan açığı nedeniyle zorluk çekiyoruz. Ramazan ayı boyunca Kızılay Kan Merkezi Müdürümüz Selim Alan ve doktorlarımız başta olmak üzere tüm ekibiyle bu kan toplama gayreti içinde olacağız. İftardan sonra şehrin belli yerlerinde ve ilçelerimizde kan bağışı çadırları kuracağız. Kan bağışlarımız ramazan ayı içinde de devam edecek. Bu nedenle bütün Zonguldaklı insanlarımızı, ilçelerimizde, köylerimizde ve beldelerimizde kan bağışı kampanyalarına katılmalarını ve yardımcı olmalarını rica edeceğiz. Çünkü Ramazan ayında ister istemez sıkıntı yaşanıyor. 
Biz de bu sıkıntıyı Zonguldaklı hemşehrilerimizin yardımlarıyla el ele vererek kan açığımızı sıkıntı çekmeden tamamlayacağımıza inanıyoruz. Çünkü kan yapılamayan tek ilaçtır. Bugün bana lazım olan yarın sana lazım olacaktır. Kan kampanyaları yapan kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Kan toplama noktaları Ereğli’de belli, Zonguldak Kozlu Sahil yolunda çadır kuracağız.
Mahallelerde ve cami önlerinde de çalışmalarımız devam edecek. Şimdiye kadar da hemşerilerimizin kan kampanyalarına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk Kızılayı gönül işidir, gönüllülerin işidir.”