Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Kahveci, Atatürk büstüyle dalga geçilmesine tepki gösterdi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Kartal İmam Hatip Lisesi'ndeki Atatürk büstünü elleriyle tutarak poz veren İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin arkasındaki zihniyeti nefretle ve şiddetle kınadıklarını söyledi.
Kahveci, Kartal İmam Hatip Lisesi'ndeki Atatürk büstüne elleriyle alaylı bir şekilde tutarak poz veren dört İmam Hatipli kız öğrencinin arkasındaki zihniyeti nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Bu olay dört kız öğrencinin bir araya gelerek yapacakları bir iş değildir. Bunu onlara yaptıran zihniyetin amacı Atatürk'ün tarihsel mirasını, ilke ve devrimlerini yok etmek isteyenlerdir. Bir nevi Atatürk'ü gelecek nesillerin kalplerinden silmeye çalışmaktır dedi. 
AKP, İKTİDARININ ESERİ
Başkan Kahveci, Atatürk büstüyle alaycı şekilde poz verenlerin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının vermiş oldukları tavizler sonucu meydana geldiği dile getirdi. Kahveci şöyle konuştu;
İstanbul'un göbeğinde gerçekleşen bu olay hakkında Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yetkilileri gereğini yapacak mı? Yoksa seyredecek mi? Görmezden mi gelecek? Hep birlikte göreceğiz. Bu çocukları kullanarak Atatürk tahribatçılığı yaptırarak bir kapı aralamayı amaçlayanlar, yeni polemikler yaratmak isteyenler ülkemizdeki ulu önderin yolundan giden milyonlarca insanları hesaba katmak zorundadır. Bu tür ihanetlere Atatürkçü insanlar, kurumlar ve çeşitli sivil toplum örgütleri geçit vermeyecektir.'Besle kargayı, oysun gözünü' hesabı tutmayacak ters tepecektir. Atatürk büstüyle alaylı ve şen şakrak poz verenler, ülkemizi 9 yıl yöneten AKP iktidarının vermiş olduğu tavizler sonucunun bir eseri olarak görülmektedir. Aslında ülkemizde yaratmak istedikleri gençlik modeli bu olsa gerek. Vatanımızı uçurumdan kurtaran ulu önderin maneviyatına yapılan bu çirkin saldırı zihniyeti, aynı zamanda koynunda yılan beslemekle eş değerdir. Atatürk'ün değerleri ile yetişeceksin daha sonrada yetiştirene onursuzca davranacaksın. İkiyüzlülüğün ötesinde yediğin içtiğin kabı kirletme zihniyetidir. Bu zihniyetin mimarları ülkemize en büyük kötülüğü yaptıkları gibi Müslüman da olamazlar. Müslümanlıkta kul hakkı yeme,  insanları sömürme, vatana ihanet, başkalarını kullanma yalakalık yapma ve emperyalizme hizmet yoktur. Müslümanlıkta değerlere inanma, doğruluktan taviz vermeme ve iyiliğin değeri vardır.
Dünyanın hiçbir İslam ülkesinde Müslümanlığın en iyi bir şekilde yaşandığı ülke unvanına sahip olma şerefini bizlere kazandıran Ulu Önder Atatürk'ün iyiliği anlamakta zorluk çeken zalimler, yanı başımızdaki ülkelere kör gözlükle baktığı gibi başkalarının, dış güçlerin, uşaklığını yapmaktan zevk alanlardır. Bu anlayış mimarlarının temel amacı ulus devletimizi yok etmenin yanında çağdaşlığa ve medeniyete giden yola taş koymaktır. Biz dindarız deyip de Irak'ta 1,5 milyon dindarın öldürülmesine ses çıkarmayan anlayışlarla aynıdır. Bu ihanetleri yaptıranları, teşvik edenleri, bizleri yabancı milliyetlerden kurtararak şahsiyet kazandıran Atatürk'ün iyiliklerini kavrayamayan onursuz zalimleri ve zihniyetleri bir kez daha kınıyoruz.