ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz başkanlığındaki Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürleri ve ZKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman'ı ziyaret etti. Ziyarete, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de karşılandı.
MYO müdürleriyle altı ayda bir iki günlük kampa girdiklerini belirten Rektör Bektaş Açıkgöz, Meslek Yüksek Okullarının sorunlarını masaya yatırıldığını, ZKÜ'nün öğrenci sayılarının artışıyla büyüdüğünü belirtti.
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ise, Çaycuma'nın ZKÜ merkezi olması yönünde birçok avantaja sahip bir konumda olduğundan bahsederek, "Bazı kurumların doğal bir refleksle il merkezinde yer almak istemelerini prestij meselesi yapıyorlar. İlçemiz sınırları içerisinde Havaalanımız var. Gümrük Teşkilatı kurulacak, ama ilçe merkezine kurulmaktan imtina ediyorlar. İl merkezinde olmak istiyorlar. Fakat Çaycuma konum olarak bu tür kurumların merkezi olmaya çok müsait" dedi.
ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz de, "ZKÜ, Karabük ve Bartın ilçesi iken çok dağınık bir yapıya sahipti. Zamanla bu dağınıklıktan kurutlarak düzenli büyümeye başladı. MYO'larında spor salonlarının da yapılmasıyla öğrenciler okullarını daha da benimseyecektir. Çaycuma'nın MYO'ya bakışının gayet iyi hatta Türkiye'de açık hava yılbaşı partisi yapan tek başkan olan Mithat Gülşen'i de takdir ediyoruz. Öğrenci evleri projesi de önemli çalışmalarından birisidir. Öğrenci sayıları hazırlık sınıflarının kaldırılmasıyla düştü. Fakat 2012 yılından itibaren artık hazırlık sınıfları zorunlu hale getirilecek. Öğrencinin yabancı dil konusundaki seviyesini elinde belgesinin olup olmadığı ile hazırlık sınıfı okutulacak."
Kaymakam Yaman, Çaycumalıların Bektaş Açıkgöz'ü çok sevdiklerini ve Bektaş Hoca var iken Çaycuma'ya fakülteyi yapılabileceğini belirtmesinin üzerine ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz, "Fakülte kurulur, ama fakültenin üniversite içerisinde kurulması lazım. Bunun yapısı budur. Türkiye genelinde bir araştırma yapılıyor. Öğrenci daha çok sosyal alanda sıkıntı çekiyor. Bulunduğu yerde sosyal yönden gelişmek istiyor. Bir de Fakülte denildiği zaman 4 yılla bitmiyor. Bunun yüksek lisansı var, doktorası var. Ama Çaycuma'da bir potansiyel yakaladık. Filyos Vadi Projesi kapsamında gelişmesi beklenen 3 temel faktör olan Orman endüstrisi, Gıda ve Gemi inşaatı olacak. Filyos Vadisi'nde kurulacak fabrikaların bu 3 sektörde olması planlanıyor. Bu projeyi öğrendikten sonra Hüsnü Sami Alpan beyin öncülüğünde Çaycuma'da Gıda Teknikerliği Bölümü açtık.
Gayet de başarılı bir bölüm oldu. Öğrenciler de yüksek puanla geliyorlar ve dikey geçiş yapıyorlar. Belirli bir kısmı mühendi oluyor. Alttan gelen bir potansiyel var. Sağolsun Zeki Yurtbay, 'Çaycuma'ya bir fakülte binası yapayım' dedi. Oturup proje yapalım. Burada gıda üzerine olan çok özellikli labrotuarları olan bir bina yapalım. Bu labarutuarda her türlü deney yapılsın. İhracat sektörü ve gıda sektörü gelişecek. Hatta kendisi de bir biküvi fabrikası kurmaya çalışıyor. Bu sektörlerin hepsine yarayacak bir bölüm için Hacettepe Üniversitesiyle görüştük.
Gıda Mühendisliğiyle ilgili olarak, onlardan da fikir aldık. Proje istedik ve Zeki Yurtbay ile anlaştık. Alan konusunda bir proje çalışması yaptık. Zeki Yurtbay'da Haziran 2010'da binanın temelini atacağını belirtti. Bina yapıldıktan sonra bizde YÖK'e Gıda Mühendisliği Bölümü'nün Çaycuma'ya açılmasını teklif edeceğiz. Çünkü özellikli labratuarı olan bir yerde Fakülte kurulabilir. O zaman Gıda Mühendisliği bölümü burada yürür. Hacettepe Üniversitesinin bize gönderdiği Gıda Mühendisliği projesi imar durumuna göre hesapladık ve 3500 m2 üzerinden 3 katlı olarak kurulmasına karar verdik" dedi.