Saltukova’da semt pazarını gezen Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun, vatandaşların yoğun ilgisi karşısında duygulandı.

19.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Bağımsız milletvekili adayı Ali Uzun, Hürriyet gazetesinde seçilebilecek bağımsız adaylar arasında Zonguldak’ta isminin yer almasını değerlendirdi.
Uzun, “Anketi biz Zonguldak sokaklarında zaten her gün yapıyoruz. Halkımız gösterdiği yakınlık ve destek mesajları ile bize bunu zaten yansıtıyor. Ben 12 Haziran’da Türkiye Zonguldak’ı konuşacak demiştim ama görüyorsunuz şimdiden Zonguldak konuşulmaya başlandı. Bu milletin ortaya koyduğu bir güç gösterisidir. Halkımız Ankara’ya olan memnuniyetsizliğini, tepkisini ve ulaşabileceği her zaman yanında bulabileceği olan adaylara iradesini ortaya koymaktadır. Zonguldak’ın sorunlarını bilmeyen, sosyolojik yapısını bilmeyen, köyünü beldesini ilçesini tanımayan, birisi bize anlatsın da öğrenip bende bunları konuşayım türünde birisi değilim. Halkımız adayları incelemekte. Zonguldak’a kim daha faydalı olur diye düşünüp ortaya bir irade koymaktadır. Bende iddiamı ortaya koyuyorum. Halkımdan aldığım güç ile Zonguldak’ı hak ettiği şekilde temsil edeceğim. Zonguldak’ın gücünü tüm Türkiye’ye alkışlatacağım. Zonguldak 12 Haziran’da vereceği mesajla Türk siyasetine yeni bir rota kazandıracaktır” dedi.
19.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Bağımsız milletvekili adayı Ali Uzun Filyos ve Saltukova beldelerine ziyaretlerde bulunarak destek istedi. Filyos Beldesini ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ali Uzun esnafları gezerek sorunları dinledi. S.S. Filyos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alpay Özkan’ı makamında ziyaret eden Ali Uzun, “Filyos Vadisi Projesi artık eskidi. Her gelen siyasetçi sadece seçim zamanları konuya değindi. Hep tozlu raflarda kaldı. Filyos projesi Zonguldak’ın değil Karabük Bartın değil Türkiye’nin projesidir. Birlik olup bu proje hayata geçirilmesi zor değil.  Gördüğünüz gibi çoğu esnaf dükkan açmamış herkes büyük şehirlere göç etmiş. Bu gidişe dur denilmesi lazım.
Halkımız bir ilki gerçekleştirerek meclise bağımsız milletvekili olarak bizi göndereceklerdir. Bizde orada Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Zonguldak menfaati için bir şey yapılacaksa destekleyeceğiz. Zararına bir şey yapılırsa karşısında olacağız” dedi.
Filyos Ateş Tuğla Fabrikasını da ziyaret eden Ali Uzun öğle paydosunda işçilerle bir araya gelerek sohbette etti ve destek istedi. Daha sonra Saltukova Beldesine geçen Uzun, semt pazarını gezerek vatandaşlardan destek istedi.
Gezi esnasında bir vatandaşın, “Sen yaptığın iyiliklerle gönüllerimizin vekiliydin. Şimdi Zonguldak halkının bağımsız vekili olacaksın” demesi Ali Uzun’u duygulandırdı. Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü’yü makamında ziyaret eden Ali Uzun bir süre sohbet etti. Belediye ziyareti sonrası Karapınar beldesine geçen Ali Uzun seçim çalışmalarına ara vermeden devam etti.