Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) tarafından hazırlanan Genç İşsizliği projesi kapsamında Zonguldak'a gelen yabancı öğrenciler, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Gençlik Programı Alt Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Youth Unemployement, Genç İşsizliği" isimli proje kapsamında beş farklı ülkeden gelen 25 yabancı genç, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak'a yeni gelenlerde var, birkaç defa gelenlerde var. Kendilerini ülkemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Kısa süre zarfında inşallah hem şehrimizin hem de ülkemizin güzelliklerinden faydalanırlar. Türk misafirperverliğinin yanında ülkemizin diğer güzelliklerini görme imkanı bulunur. Bu anlamda çok güzel bağlar kurulur. Sizlere ne gibi kolaylıklar sağlayabilirsek, dolayısıyla bizlerde üzerimize düşen görevi yapmış sayacağız. Ben tekrar arkadaşlara şehrimize ve ülkemize hoş geldiniz diyorum. Bu kısa zarfını çok güzel şekilde değerlendirirler. Bu güzelliklerle de ülkemizden ayrılırlar dedi.
Ziyarette beş ayrı ülkenin genci Zonguldak ile ilgili Zonguldak Valisi Ayyıldız'a sorular sordu. Daha sonra soruları cevaplandıran Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, Ciddi anlamda Zonguldak'ımıza Türkiye'mizin büyük şehirlerinden bir tanesi olacak diye bakıyoruz. Bundan sonraki gelecek 10 yılda, gelecek nüfusla beraber büyük şehir statüsünde büyük bir kent olacağını öngörüyoruz. Dünyada şimdi herkes birbiriyle komşudur.  Dolayısıyla, ülke sınırları daha çok fululaştı. Daha göreceli hale geldi, ortadan kalkmak durumunda.
Burada en büyük etkenlerden bir tanesi bütün toplumun hareketli kesimi, nabzı, gençler. Dolayısıyla bu gelişimi en fazla sağlayacak olan genç kesimdir.
Öğrenci değişimi ve bu anlamdaki projeler bu hareketliliği hızlandırıyor. Dünyanın büyük bir kent olmasını kolaylaştırıyor, sınırları ortadan kaldırarak. İnsanların birbirleriyle olan ilişkilerini, birbirlerinin güzelliklerini görmelerini, dolayısıyla ön yargılarından kurtuluyorlar diye konuştu.
Konuşmanın ardından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'a plaket hediye edilirken, Zonguldak'a gelen yabancı örencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.