Cumhuriyet Halk Partisi seçim çalışmalarına Karaelmas, Fındıksuyu, Meşrutiyet, Rüzgarlımeşe, 467 Evler ve Fener Mahallelerinde devam etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Erol Sarıal, İl Başkanı Tümer Peker, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve partililerin de katıldığı seçim çalışmalarında, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı.
467 Evler mahallesinde gerçekleştirilen ziyaret miting havasına dönüştü. Burada bir konuşma yapan Milletvekili Adayı Erol Sarıal, AKP iktidarının Zonguldak’ı gözden çıkardığını söyledi.
Zonguldak’ın değişimin öncü bir kenti olduğunu vurgulayan Sarıal, 1991 yılındaki büyük madenci yürüyüşünden sonra, maden ocaklarında Somon balığı yetiştirmeyi önerenlerinde olduğunu hatırlatarak, Zonguldak’ın bugüne kadar ekonomik yapısını korumayı başardığını kaydetti.
Başbakan Erdoğan’ın Zonguldak ziyaretinde, Zonguldak’la ilgili hiçbir vaatte bulunmadığını söyleyen Sarıal, AKP’nin Filyos masalından başka bir projesi bulunmadığını, Zonguldak’ta işsizlik ve yoksulluğun arttığına dikkat çekti.
Bir zamanlar emeğin başkenti olan Zonguldak’ta bugün 150 bin civarında emeklinin bulunduğunu, çalışan sayısının da emekli sayısından az olduğunu belirten CHP Milletvekili Adayı Erol Sarıal, emeklilik yaşının 65’e çıkarılması ve kamu kurumlarında taşeronluk sistemi getirilmesi ile çalışanların iş güvencesinden yoksun bırakıldığını ifade etti.
İNTİBAK YASASI ÇIKACAK, KAYNAĞI VAR
Başbakan Erdoğan’ın halkın sorunlarını çözeceği yerde Başkanlık sistemi getireceğini söyleyen CHP Milletvekili Adayı Erol Sarıa, “AKP iktidara geldiğinde mutfak tüpü 40 lira civarındaydı, bugün 65 lira civarında. Başbakan,‘Ben emeklilere İntibak Yasası çıkaracağım bu yoksulluğu yeneceğim’ demiyor. ‘ben ev hanımlarına aşını kaynatamayan, çocuğuna kahvaltı veremeyen ev hanımlarına destek vereceğim’ demiyor. ‘Başkanlık sistemini getireceğim’ diyor. Çünkü Başkanlık sisteminde, Milletvekilleri Türkiye’nin ekonomik yapısını, Türkiye’nin hukuksal yapısını denetlemiyor. Yani Başbakanlığın krallığa dönüştüğü bir ülkede Başkanlık sisteminin nereye varacağını görüyoruz. Başbakan, halktan destek alması gereken en önemli bir dönemde. İkinci iktidarını, üçüncü iktidara taşıması gereken bir dönem. ‘Ben Filyos’a yatırım yapacağım’ diyor. Zonguldak’a geliyor, bakıyorsunuz Filyos’a 1 lira ödenek çıkmamış, Filyos’ta makineler çalışmıyor. 30 senedir bu konuşuluyor ama 9 yıllık AKP iktidarı döneminde Filyos vadisinde 5 tane işçi çalışmıyor. ‘ben seçimi kazanırsam bunu yapacağım’ diyor. Bizim inanç anlayışımızda halkı aldatarak iktidara yerleşmek var mı? Bu mu bizim siyasal ahlakımız. Evet değerli Başbakanımız ‘ben oy alayım da nasıl alırsam alayım’ diye düşünüyor. Bizim yapacak olduklarımızı çok değerli Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu anlatıyor. ‘İntibak Yasası’ diyor. Bunun kaynağı var. Sadece bir yasa çıkaracaklar. Ama Başbakan’ın emekli ile ilgili bir derdi yok.” dedi.
YAYLA, CHP’Yİ BAĞRINA BASTI
CHP Zonguldak Milletvekili adayları, Yayla Mahallesinde adeta gövde gösterisi yaptı. Yayla’da onlarca vatandaş ellerinde CHP bayrakları ve coşkulu bir şekilde karşıladı. “CHP iktidar, Başbakan Kemal” sloganları eşliğinde Milletvekili Adayı ve partilileri karşılayan mahalle halkı, CHP Zonguldak birinci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal’a da tam destek verdiler.