Bahçeşehir Üniversitesi'nin davetiyle gerçekleştirilecek; "Madenciler İstanbul'da" programı  23-24 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile İstanbul Bahçeşehir  Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında geçtiğimiz Temmuz ayında Zonguldak'ta gerçekleştirilen bir haftalık eğitim programının ardından KGD ile İletişim Atölyesi kursiyerleri İstanbul'a davet edildi.23-24 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan program kapsamında, Zonguldak, Zonguldak medyası ve kent kültürü üzerine sunum ve film gösterileri yapılacak.
Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde devam eden hazırlık toplantılarının sonuncusu, önceki gün gerçekleştirildi.Toplantıya; Dernek Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Ayşe Danacıoğlu Mert, Genel Sekreter Çetin Sezgin, KGD Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Ercan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav, "100 Bin Kişiydiler" filmiyle "İlk Belgesel" dalında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Altın Portakal" kazanan Yönetmen Metin Kaya, Fotoğraf Sanatçısı Alaattin Kara, Zonguldak İş Kadınları Derneği Başkanı Hikmet Özdemir'in yanı sıra projede görev alan isimler katıldı.
Bahçeşehir Üniversitesi'nin davetiyle gerçekleştirilecek "Zonguldak Günleri" başlıklı program kesinleştirilerek Bahçeşehir Üniversitesi'ne iletildi.
NELER YER ALACAK?
Program takvimi içinde çok sayıda sunum ve gösteri yapılacak. Kadir Tuncer'in maden işçisinin çalışma yaşamını anlatan pandomin gösterisiyle başlayacak etkinlikler, Zonguldak medya tarihinin sunumu, "100 Bin Kişiydiler" belgesel filminin gösterimi ile devam edecek. Program kapsamında ayrıca "Yerel Basının Önemi, Politik, Ekonomik Yaşama Etkileri", "Anadolu'da Gazeteci Olmak", "Alaylı Gazetecilerin İletişim Fakültelerine Bakışı" konulu söyleşiler ile atölye çalışmasına katılan gazeteciler tarafından hazırlanan foto-röportajların sunumları yapılacak.
İSTANBUL'DAKİ ZONGULDAKLILAR DA İZLEYEBİLECEK
Bahçeşehir Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler ve öğrencilere yönelik programa, İstanbul'daki Zonguldaklılar da izleyici olarak katılabilecekler. Dernek Başkanı Atilla Öksüz toplantıda yaptığı değerlendirmede, "Bahçeşehir Üniversitesi ile daha önce Zonguldak'ta yaptığımız bir haftalık İletişim Atölyesi eğitim çalışmasının ardından bu çalışmanın ikinci ayağının üniversitede olması görüşü öne çıkmıştı. Gelen teklif üzerine Yönetim Kurulumuz ve atölye çalışmalarına katılan arkadaşlarımızla neler yapabileceğimiz üzerinde durduk. Ortaya çıkan program taslağı içinde Zonguldak'ı, Zonguldak yerel medyasının tarihsel süreci ile bugününü, yerel medyanın önemini, İletişim Fakülteleri ile alaylı tabir ettiğimiz gazetecilik anlayışı üzerine harmanlanış bir çalışma olacak. Hem Bahçeşehir Üniversitesi'nin değerli akademisyenlerine, hem de İletişim Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere katılımcı öğrencilere Zonguldak'ın dokusunu, medyasını anlatacağız. İstanbul'da yaşayan Zonguldaklıları bu etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.
Program kesinleştikten sonra ayrıca paylaşacağız. Bahçeşehir Üniversitesi ile program üzerinde emek sarf eden tüm hocalarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.