Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Karadeniz'in en büyük problemi olan su taşkınlarına karşı dere ıslah çalışmalarına ağırlık verildiğini söyledi. Bakan Eroğlu, Zonguldak bölgesinde 26 derenin ıslah edildiğini, 21 derenin daha ıslah projesi kapsamına alındığını kaydetti.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2011-2012 dönemine ait yatırımları koordine etmek ve çalışmalar hakkında bilgi almak için Zonguldak'a geldi. Zonguldak Valiliği'ni ziyaret eden Eroğlu, Vali Erol Ayyıldız'ın makamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eroğlu, Zonguldak'ta bulunmanın mutluluğunu kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığını belirterek, Zonguldak ormanlarıyla, doğasıyla en güzeline layık. Burayı dünyaya açmak zorundayız. 2011-2012 yılında yapılacak çalışmaları koordine etmek amacıyla buradayız. Zonguldak bölgesinde bilhassa dereler çok problem. Biz de 26 tane dereyi ıslah ettik ama yeterli değil daha 21 dereyi ıslah edeceğiz. Bunlarla ilgili herhangi bir ödenek sıkıntısı yok. dedi.

 

BAKAP SAYESİNDE DÜNYAYA MAL İHRAÇ EDECEĞİZ

Bakan Eroğlu, hükümetin en fazla önem verdiği projelerin başında Batı Karadeniz Kalkınma Projesi (BAKAP) adı verilen ve Filyos Vadi Projesi olarak da isimlendirilen projenin hayata geçirilmesiyle dünyaya mal ihraç edileceğini belirterek şunları söyledi: Ayrıca bu bölgeye hayat verecek olan BAKAP isimli projeyi Sayın Başbakan yakinen takip ediyor. Bu bölgede çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Burası belki bütün dünyaya mal ihraç edilen bir üs haline gelecek. BAKAP'ın çok büyük önemi var. Aslında Filyos Vadisi Projesi deniliyor ama adına BAKAP demişiz, onun da isim babası benim. Biz o bölge için gerek dere ıslahı gerek çevre düzenlemesi gerekse yapılacak barajlar için hazırlık yapıyoruz

 

ZONGULDAK İÇİN

BÜYÜK DÜŞÜNMEK LAZIM

Yüzde 58,8'i ormanla kaplı Zonguldak'ın orman bakımından çok zengin bir il olduğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Erdoğlu, Bizim kanaatimiz bu bölgeyi turizme açmak. Burası dünyanın en güzel cennet köşelerinden bir köşedir. Bu maksatla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüzle geldim buraya. Yani burada yapılacak yayla ve doğa turizmi gibi projeleri canlandırmak için buradayız. Zonguldak için biz büyük düşünüyoruz. Yani büyük düşünmek suretiyle burayı dünyaya açmamız ve buradaki vatandaşlarımızın gelir seviyesini çok daha artırmamız lazım. Bütün yumurtaları bir küfeye koymayalım diyorum. Sadece kömüre bağlı kalmayalım, burada açılım yapacak çok daha güzel işler var diye konuştu.

 

BAKANA BASTON HEDİYESİ

Bu arada Vali Ayyıldız'a çeşitli hediyeler veren Bakan Eroğlu'na dünyaca ünlü Devrek bastonu ile madenci heykeli hediye edildi. Devrek bastonunu eline alan Eroğlu, şöyle konuştu: "İnşallah kısa zamanda Allah kullandırmayı nasip etmez."

Bakan Eroğlu, Emirgan Otel'de düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısına katılmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.