“Eğer sahibi olmuş olsaydı Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm bölgelerine baktığınızda bu bölgede yapılan çalışmaları görürdünüz, demir çelik olmamış olsaydı bu bölgenin hali perişandı. Üretmiyorsanız boş gezmeye mahkumsunuzdur, gücünüz de yoktur. Mevcut 3 milletvekilinin başarılı olup olmadığını halkın takdirine bırakıyoruz. Başarılı olmuş olsalardı 31 tane aday adayı çıkmazdı”

Bilecik Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevini sürdürürken AKP Zonguldak Milletvekili aday adaylığı için istifa eden ve seçim çalışmalarını sürdüren Prof. Dr Ercan Candan gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Candan yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Ben bu bölgenin insanıyım, bu bölgenin insanı olduğum için de milletvekili aday adayı oldum. Benim ne maddi ne manevi bir beklentim yok. Bulunduğum pozisyondan daha zor bir durumda bulunacağımı çok iyi biliyorum. Esas istediğimiz bu bölgenin sahipsizliğine sahip olmak. Bu bölgenin sahipsiz olduğunu düşünüyorum. Eğer sahibi olmuş olsaydı Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm bölgelerine baktığınızda bu bölgede yapılan çalışmaları görürdünüz, demir çelik olmamış olsaydı bu bölgenin hali perişandı. Bu bölgeye sahip çıkmamız gerekiyor. Üretmiyorsanız boş gezmeye mahkumsunuzdur, üretmiyorsanız gücünüz de yoktur. Kâr eden katma değer üreten projeler üretilmeli. Bunlardan bir tanesi de paslanmaz çelik üretimidir. Geçen yıl dışarıya 1 milyar dolara yakın paslanmaz çelik için para ödedik bu çok ciddi bir rakamdır. Erdemir’den ayrı olarak paslanmaz çelik tesisleri kurulmalı” dedi.

31 ADAY VAR
Mevcut 3 milletvekilinin başarılı olup olmadığını ise Candan, “Başarılı olup olamadıklarını halkın takdirine bırakıyoruz. Başarılı olmuş olsalardı 31 tane aday adayı çıkmazdı, bunu da sormak gerekir. Bu bölgenin ciddi bir potansiyeli var en büyük potansiyellerden biri demir çelik sektörü. Bu bölgeden bizim yapabileceğimiz demir çelik yan sanayisi ve üretimi gerçekleştirilmeli, iktidarın desteği ile özel sektörümüz yabancı yatırımcıları bu bölgeye ikna etmek gerekiyor. İstihdam odaklı yatırımlar yapılmalıdır” sözleri ile konuştu.