Saadet Partisi (SP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nın Kasım ayı divan toplantısı, Talip Avcı Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya; SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Merkez İlçe Yönetim Kuru üyeleri ile belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.  
Toplantının basına açık bölümünde konuşan SP Merkez İlçe Teşkilat Başkanı İsmail Üstünyer, şunları söyledi;
Terör ve deprem acıları ile dolu hüzünlü bir Kurban Bayramı'nı geride bırakmış bulunuyoruz. Her türlü bölücü propagandaya rağmen milletimizin depremlerde ve Kurban Bayramı'nda göstermiş olduğu yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve kardeşlik örnekleri gelecek için ümit vaat etmektedir. Uzun yıllardır başımıza bela olan ve dış mihraklarca (özellikle ABD, AB, Ermenistan, İsrail, Siyonizm vs.) desteklenen, Marksist, Leninist, Ateist, Şamanist terör örgütü ile yaklaşık otuz yıldır tüm silahlı kuvvetlerimizle savaşmamıza rağmen maalesef kökü kurutulamamıştır. Çare terör örgütünün beslendiği fikir bataklığını kurutmak, manevi eğitim ve İslam kardeşliğinin pekiştirilmesidir.
ZONGULDAK'IN TAŞINARAK YENİDEN KURULMASI FİKRİNE KATILIYORUZ
Son Van depremleri göstermiştir ki, Türkiye'mizi baştan aşağı yeniden kurmak gerekmektedir. Zonguldak'ımızda hem kilitlenen şehirleşme yapısı ve hem de deprem bakımından yeniden kurulmak zorundadır. Önceki Valimiz Sayın Erdal Ata'nın gündeme getirdiği Zonguldak'ın taşınarak yeniden kurulması fikrine katılıyoruz. Bu bağlamda duble yol çalışmaları bittiğinde 5-10 dakikalık bir mesafeye inecek olan Sapça Tüneli'nin ilerisinden Karaman, Bakacakkadı, Çaycuma ve Devrek'e kadar olan bölge 50-100 yıllık bir şehir planlaması düşünülerek değerlendirilebilir. Yine bu bağlamda; şehir merkezine yapılacak olan ek Adliye binası ve kampus hastane yatırımları keşke o bölgeye kaydırılabilse diye temenni ediyoruz. Fakat bu projeleri uygulayabilecek hükümet de, bir siyasi irade de göremiyoruz. Çünkü Filyos Projesi gibi büyük bir projede 9 yılda bir arpa boyu yol kat edilememiştir. Ne yazık ki; Zonguldak ve çevresinin gençleri gurbet ellere düşmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle yeniden büyük Türkiye, yeniden büyük Zonguldak ve milli görüşe dayalı adil düzende buluşmak ümidiyle Allah'a emanet olunuz.