DEMİRTAŞ: Bizim halkımıza yıllar sonrası için çılgın proje vaadimiz yok. Bizim halkımızın gerçek sorunlarına yönelik birçok projemiz var. 9 Milyon emekli için intibak yasasını, 13 milyon açlık sınırında yaşayan yoksul için aile sigortasını çıkaracağız, milyonlarca işçimiz için taşeronluğu kaldıracağız. Orman köylümüz için 2-b yasasını çıkaracağız. Fındık fiyatının fındık üreticimiz tarafından belirlenmesi için fındık borsasının kuracağız.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24. dönem Zonguldak’tan 5. sıradan aday gösterdiği ve kamuoyunun da “keşke daha üst sıralardan aday gösterilseydi, siyasetin artık genç ve vizyonu olan isimlere ihtiyacı var” dediği Avukat Ünal Demirtaş, AKP iktidarı döneminde Zonguldak’ın çöktüğünü söyledi. Erdemir’in satışı, TTK ve tersaneler bölgesinde işçi sayılarının düşürülmesi konularına vurgu yapan Demirtaş, icra dosyalarının da patladığını vurguladı. Demirtaş yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
9 Yıllık AKP iktidarında Zonguldak 3 AKP milletvekilini Ankaraya gönderdi. Peki 9 yıllık AKP iktidarında Alaplı, Zonguldak 2002 yılında ne durumdaydı? 2011 yılında ne duruma geldi? Bunu iyi değerlendirmek gerekir. Halkımız bunu iyi değerlendirmelidir.

ERDEMİR’İ SATTILAR
9 yıllık Akp döneminde; önce tüm Türkiye-’nin gözbebeği Erdemir’i 3 milyar dolara sattılar. Bunu devletin kasasına koydular. An-cak Alaplı’ya, Ereğli’ye Zonguldak’a iş üre-ten hiçbir yatırım yapmadılar. Erdemir sa-tılınca işçi sayısı düştü, Erdemir işçimizin ücreti de düşürüldü. Maden işçisi sayımız 20 bin’lerden 10 binlere, tersane işçi sayısı 7 binlerden yedi yüzlere düştü. AKP iktidarında, 2009 yılındaki kriz sonrası, işsizliği bir sünger gibi emen, emek yoğun sektör olan binlerce işçinin çalıştığı tersane sektörünü ayakta tutacak hiçbir destek sağlanmamıştır.

İCRA DOSYALARI PATLADI
Tersane işçisi de, işvereni de kaderine terk edilmiştir. İşsiz sayısı patlamıştır. Emeğin başkenti Zonguldak, işsizin ve emeklinin başkentine dönüştü. Her geçen gün bir önceki günü aratmaktadır. İcra dosya sayısı patlamıştır. Mazot,  gübre ve tarım ilaçları fiyatları artarken, fındık fiyatı düştü. Sadece Alaplı’da değil tüm Türkiye’de hayvancılık bitirildi. Bunun sonucu olarak dünyanın en pahalı eti Türkiye de satılır oldu. Türkiye de ilk defa Şili’den ithal edilen anguslarla kurbanlık kesildi. AKP Alaplı’yı, Ereğli’yi, Zonguldak’ı gözden çıkarmıştır. Artık bu durum net olarak ortadadır. Bu dönemde halk bu sıkıntıları yaşarken kendileri ne oldu. Hem milletvekilleri hem yandaşları köşeyi döndü.

“PROJELERİMİZ
GERÇEKLERE YÖNELİK”
Şimdi de diyorlar ki istikrar sürsün. Bu kötü tablonun nesi sürsün. Halkımıza 12 yıl sonra bitecek, sadece İstanbulluya yönelik çılgın proje vaat ediyorlar. Bizim halkımıza yıllar sonrası için çılgın proje vaadimiz yok. Bizim halkımızın gerçek sorunlarına yönelik birçok projemiz var. 9 milyon emekli için intibak yasasını çıkaracağız, 13 milyon açlık sınırında yaşayan yoksul için, aile sigortası çıkaracağız, milyonlarca işçimiz için taşeronluğu kaldıracağız. Orman köylümüz için 2-b yasasını çıkaracağız. Fındık fiyatının fındık üreticimiz tarafından belirlenmesi için fındık borsasının kuracağız.
“DESTEK VERECEĞİZ”
Alaplımız’da çok güzel bir yatırım yapılıyor. Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak, sadece Alaplı’ya değil bölgemize ekonomik canlılık katacak Alport projesi. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu yatırıma her türlü desteği sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, tersanelerden yeniden kaynak sesleri gelmesi için, binlerce işçinin tekrar işlerine geri dönebilmesi için her türlü desteği vereceğiz.

“HABERAL GÜÇ KATMIŞTIR”
Şu an aramızda bulunmayan, ancak Zonguldak’ın yetiştirdiği ve tüm dünyaca ünlü bir bilim adamı olan, bütün hayatını insanların sağlığına ve eğitimine adamış olan Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın adaylığı da partimize güç katmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi bu dönem, başta deneyimli, cefakar, fedakar örgütlerimiz olmak üzere, tüm adayları ile iktidara hazırdır. Buradan geçmişte DSP’ye DYP’ye, Anap’a, Sadet Partisine, MHP’ye, AKP’ye veya bir başka partiye oy vermiş, ancak bu dönemde Alaplı’nın ve Zonguldak’ın, Türkiye’nin geldiği karanlık tabloyu görebilen tüm halkımıza sesleniyorum. Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisine oy verin. Aksi halde Cumhuriyet Halk Partisi dışında verdiğiniz her oy AKP’ye yarayacaktır. Bu sebeple herkesi Cumhuriyet Halk Partisine oy vermeye çağırıyorum.  13 Haziran sabahı Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak’ta birinci parti, tüm Türkiye’de iktidar olacak, halkımız rahat bir nefes alacak.