Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.
Törene, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, DSİ 212. Şube Müdürü Erol Orpak, ZKÜ Rektör Yardmcısı Muhlis Bağdigen, Çevre Koruma Derneği Başkanı Dr. Meltem Gürbüz, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Berran Aydan ve daire amirleri katıldı.
Törende konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, 'Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü ve Dünya Meteoroloji Gününü kutlamak üzere buradayız. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, nereden geliyor derseniz Avrupa Tarım Federasyonu ormanların iyi kullanılmadığını tespit ederek, Dünya Ormancılık Günü'nü kuzey yarım kürede ilkbaharın başlangıcı ile güney yarım kürede sonbaharın başlangıcı olan günü Dünya Ormancılık Günü olarak dünyaya duyurmuştur. 1975 yılından itibaren Türkiye'de de kutlanmaktadır. Orman, bütün canlıları ile beraber bir ekosistemdir. Türkiye'nin yüzde 27'si orman, Zonguldak'ın da yüzde 57'si ormandır' diye konuştu.

Törenin ardından, vatandaşlara çam fidanı dağıtıldı.