TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan ve beraberindekiler, AK Parti'ye geçen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı makamında ziyaret etti.
TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı ve partililer, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Ali Bektaş'ın AK Parti'ye geçmesinin kendilerine güç kattığını dile getiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Ali Bektaş, Zonguldak'ın çok iyi yetiştirdiği bir evladıdır. Parti ayrımı gözetmeden her kesimin beğenisini kazanmış. Aynı parti bize çalışma imkanı verdiği için teşekkür ediyorum. Kozlu bu bölgenin incisi durumuna gelecektir. Zonguldak-Kozlu arasındaki güzergahta tamamlandığı zaman büyük düşünce ve hedeflere, başkanımızın da dürüst çalışmalarıyla ulaşacağıma inanıyoruz. Başkanın partiye geçmesi bize güçlü bir kazançtır. AK Parti gerçekten de iş yapmıştır" dedi.Gazetecilerin Zonguldak'ın Büyükşehir olması ile ilgili sorusuna yanıt veren Toptan, İçişleri Bakanlığı'nın bu yönde çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Toptan, "Büyükşehir şartları değişmiyor. Malatya, Denizli ve Şanlıurfa bu kapsama giriyor. Zonguldak'ın büyük şehir olma ihtimali zayıftır" dedi.
Ilıksu Plajı'nın Kozlu Belediyesi'nden alınması ile Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın geçmişte söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine değerlendirmede bulunan Toptan, "Hiç kimse kimseye kamu malını peşkeş çekemez. Yanlışlık varsa o düzeltilir. Bu kararları kim verdi bilmiyorum" diye konuştu. Köksal Toptan, Kozlu Sahil Projesi için de tüm gerekli gayretleri gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise AK Parti'ye geçişini bir yıl sonra değerlendireceğini söyledi. Bektaş, "Devlet büyüğümüzü, başkanımızı ağırladık. AK Parti'ye geçişimle ilgili size bir sene sonra konuşacağım. Yapacağımız uygulamalarla beraber size neler yapacağımızı göstereceğiz. Bu memlekete hizmet edeceğiz. Ağzımdan çıkan her şeyi polemik haline getiriyorlar. Yaptıklarımızı göreceksiniz" diye konuştu.