Zonguldak'ta Belediye ve İl Özel İdarelerden Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne devredilen işçiler, Koop-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan ile birlikte notere giderek Koop-İş Sendikası'na üye oldular.
Ulusinan toplu imza töreninde işçilere yaptığı konuşmada, aslı astarı olmayan laflara inanmamaları gerektiğini belirterek, Sendikanın 63 ilde örgütlenmesini büyük ölçüde tamamladığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı işyerlerinde de yetki almaya en yakın sendika olduğunu söyledi.
İşçilerin sendika tercihini yaparken tecrübeyi ve bilgi birikimini göze aldıklarını ifade eden Şevket Ulusinan sözlerini şöyle tamamladı:
İşçiler 2011 yılında kurulmuş bir sendikaya üye olmak yerine, 1964'de kurulmuş 100'den fazla işyerinde toplu sözleşme yapan bir sendikaya üye olmayı tercih ediyorlar. Koop-İş Sendikası diğer 63 İl'de olduğu gibi Zonguldak'ta da çoğunluğu sağladı ve bu durum bazılarını rahatsız ediyor. Sendika olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yetki belgesini aldık ve toplu sözleşme görüşmelerine başladık.